Διευκρινίσεις υπήρξαν από την πλευρά του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κ. Σκρέκα προς τον δήμαρχο Λαρισαίων και πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Απ. Καλογιάννη για την αναφορά του υπουργού στη ΔΕΥΑΛ κατά τη χθεσινοβραδυνή συζήτηση του νομοσχεδίου για τη διαχείριση του νερού.

Μετά τη δήλωση του Απ. Καλογιάννη, το πρωί με την οποία χαρακτήριζε τουλάχιστον ατυχή τη δήλωση του κ. Σκρέκα, ο οποίος από το βήμα της Βουλής άφηνε υπονοούμενα για πλημμελείς ελέγχους της ποιότητας του νερού από τη πλευρά της ΔΕΥΑΛ, υπήρξε επικοινωνία μεταξύ Κ. Σκρέκα και Απ. Καλογιάννη, στην οποία ο υπουργός διαβεβαίωνε πως στις προθέσεις του υπουργού δεν ήταν να θέσει θέμα για τη λειτουργία της ΔΕΥΑΛ.

Μετά τις σχετικές διαβεβαιώσεις, ο Απ. Καλογιάννης θεωρεί ότι το θέμα είναι λήξαν.

Ετσι ο δήμαρχος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τόνισε τα εξής:

«Κατά τη συζήτηση στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τη διαχείριση του νερού πληροφορήθηκα ότι υπήρξαν τοποθετήσεις από πλευρά υπουργού που άπτονται της λειτουργίας της ΔΕΥΑΛ και αφορούν την ποιότητα και ασφάλεια του νερού η οποία προκάλεσε δήλωσή μου λόγω των ανησυχιών που προκλήθηκαν στην κοινωνία της πόλης.

Ο υπουργός κ. Σκρέκας επικοινώνησε μαζί μου και με διαβεβαίωσε ότι δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο και ότι γνωρίζει το υψηλό επίπεδο λειτουργίας της ΔΕΥΑΛ.

Θεωρώ λοιπόν το θέμα λήξαν. Η δήλωσή μου εδράζονταν στην ευαισθησία όλων μας σε σχέση με την ποιότητα του νερού στο Δήμο μας.»