Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας ο ισολογισμός του 2023 με τα καθαρά αποτελέσματα χρήσης να δείχνουν ζημιά ύψους 3.213.375 ευρώ.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αχιλλέας Κέλλας στάθηκε στις αυξημένες υποχρεώσεις από το καταστροφικό πέρασμα του Daniel με το συνολικό ποσό να ξεπερνά το 1,1 εκατ. ευρώ,  ενώ επισήμανε και τις καθυστερημένες κρατικές χρηματοδοτήσεις με αποτέλεσμα για πρώτη φορά ο δήμος να εμφανίζει παθητικό.

Σε ότι αφορά τα ανείσπρακτα του 2023 ανήλθαν στα 36,6 εκατ. ευρώ, ενώ το 2022 ήταν 34,2 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θάνος Αδαμόπουλος υποστήριξε στην τοποθέτησή του πως "όντως οι απαιτήσεις είναι η μεγάλη πληγή του Δήμου. Πρέπει να υπάρξει ένα νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ένας ρεαλισμός αυτών των απαιτήσεων και αν μπορούν αυτές να διαγραφούν με κάποια νομοθετική ρύθμιση για να υπάρχει ένας ρεαλισμός στα οικονομικά του Δήμου και στην αυτοδιοίκηση…"

Τέλος ο δήμαρχος Θανάσης Μαμάκος σημείωσε ότι το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά προσθέτοντας ότι "η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει πρόβλημα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω της ΚΕΔΕ έχει ζητήσει 400 εκ. δεσμεύτηκαν ότι θα δώσουν τα 200 εκ. με έναν τρόπο που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη και έχουν δεσμευτεί ότι θα δώσουν και κάποια χρήματα για τη συντήρηση των δημόσιων κτηρίων…"

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr