Τη σύμβαση του έργου «Ολοκλήρωση κατασκευής εσωτερικών δικτύων συλλογής ακαθάρτων Δ/Κ. Γόννων», υπέγραψε ο Δήμαρχος Τεμπών και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Τεμπών Γιώργος Μανώλης, με την ανάδοχο εταιρεία και τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Νικολάου, παρουσία της Προϊσταμένης της Τεχνικής Υπηρεσίας Γεωργίας Τσιστιουβά και της Μηχανικού της ΔΕΥΑ Τεμπών Τριάδας Ζορμπά.

Το έργο αφορά την ολοκλήρωση του εσωτερικού αποχετευτικού δικτύου της Δημοτικής Κοινότητας των Γόννων και την κατασκευή φρεατίων για τις ιδιωτικές συνδέσεις, ως συνέχεια του έργου που έχει ήδη κατασκευαστεί: «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) στη Δ.Κ. Γόννων του δήμου Τεμπών του Ν. Λάρισας».

Ειδικότερα, αφορά την κατασκευή εσωτερικού δικτύου 6.945,00 m στις πυκνοδομημένες περιοχές του οικισμού, που με την ολοκλήρωσή του θα συντελέσει στην ολοκληρωμένη και άρτια λειτουργία του συνόλου του δικτύου αποχέτευσης και της ΕΕΛ. Το έργο αγγίζει τον συνολικό προϋπολογισμό των 1.360.132,28 Ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 24 %) και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

«Ένα συμπληρωματικό έργο με βαθύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα έρχεται να υποστηρίξει τις υπηρεσίες που προσφέρει η ΔΕΥΑ Τεμπών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΔΕΥΑ Τεμπών και του Δήμου για τη συνεργασία που ανέπτυξαν και καταφέραμε έτσι, να υλοποιήσουμε ένα ακόμη σημαντικό έργο, το οποίο βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου μας και συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε ο Δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης.