Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, στο αμφιθέατρο του Γ.Ν. Λάρισας έλαβε χώρα σύσκεψη φορέων και σωματείων, την οποίαν οργάνωσαν η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Κ.Υ. Λάρισας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ) και ο Σύλλογος Ιατρών Ε.Σ.Υ- Ειδικευομένων Π.Γ.Ν.Λ, με θέμα την διατύπωση απόψεων και την οργάνωση και ενίσχυση των κινητοποιήσεων για την απόρριψη του επαίσχυντου νομοσχεδίου για την δευτεροβάθμια περίθαλψη. 

Εκπροσωπήθηκαν στην σύσκεψη ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές οργανώσεις (ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ), ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Κων/νος Κούμας», η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Σχολής Λάρισας, η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λαρισαίων, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Λάρισας, το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. Λάρισας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Π.Γ.Ν Λάρισας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων νομού Λάρισας και ο Σύλλογος Ειδικού Βοηθητικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Θεσσαλίας. 

Ήταν ομόφωνη η θέση των εκπροσώπων που συμμετείχαν στην σύσκεψη ότι το Νομοσχέδιο για την Δευτεροβάθμια Περίθαλψη στοιχειοθετεί το τελειωτικό κτύπημα για την διάλυση του ΕΣΥ και της δωρεάν δημόσιας υγείας και πρέπει να απορριφθεί. 

Όλοι δήλωσαν ότι στηρίζουν την απεργιακή συγκέντρωση των ιατρών της Πέμπτης 1 Δεκέμβρη 2022 στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας στις 12:30 και στην κατεύθυνση αυτή κήρυξαν στάση εργασίας για την ημέρα της απεργίας το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ από τις 12:00 ως τις 15:00 και το Ε.Κ.Ν.Λ από τις 12:00 ως τις 14:00.