Ο Δήμος Λαρισαίων και η Εταιρεία Φίλων Μεσογειακού Κινηματογράφου & Τεχνών προσκαλούν το ευρύ κοινό στο θεατρο-κινηματογραφικό γεγονός «ΝήμΑίμα», μια δράση κοινωνικής ευαισθητοποίησης για το μέγεθος και τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της 22ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024, στις 6 μμ, στη «Λογοτεχνική Γωνία», Γαληνού & Φαρμακίδου, στη Λάρισα. Με τη χρήση συνδυασμού παραστατικού δρώμενου (performance) και προβολής ταινιών μικρού μήκους με συγκεκριμένη θεματική, επιχειρείται η ενημέρωση του κοινού αναφορικά με την κοινωνική ανάγκη και την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Την δραματουργική επιμέλεια της performace αναλαμβάνει η Ειρήνη Ζγούρη και τη χορογραφία η Θάλεια Τσιρωνά. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Η δράση αποτελεί μέρος των πολυθεματικών δραστηριοτήτων του 27ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.