Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Alzheimer, τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, ο Δήμος Τεμπών σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και τα ΚΑΠΗ, πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία στην αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών "Αντλιοστάσιο" στο Μακρυχώρι.

Η εκδήλωση είχε στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τη νόσο Alzheimer, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της δημόσιας υγείας.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Παντελής, Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Τεμπών (BSc, MSc), ο οποίος παρουσίασε το θέμα: «Συμπτώματα, στάδια, αίτια, διαχείριση της νόσου Alzheimer».

Ο κ. Παντελής ανέλυσε τα κύρια συμπτώματα της ασθένειας, τα στάδια εξέλιξής της, τις πιθανές αιτίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες και οι φροντιστές των ασθενών. Τόνισε, επίσης, τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, που μπορεί να καθυστερήσει την εξέλιξη της νόσου και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Ο Δήμαρχος Τεμπών, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Η νόσος Alzheimer αποτελεί μια ασθένεια που επηρεάζει χιλιάδες οικογένειες στη χώρα μας. Δεν πρέπει να την αντιμετωπίζουμε με φόβο, αλλά με ενημέρωση και αλληλεγγύη. Ως δημοτική Αρχή, είμαστε αφοσιωμένοι στην υποστήριξη των δημοτών μας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όσων πλήττονται από αυτήν. Στόχος μας είναι να οργανώνουμε πρωτοβουλίες που ενισχύουν την ενημέρωση, την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση των δημοτών μας. Ευχαριστούμε τον κ. Παντελή για την πολύτιμη συνεισφορά του και τους πολίτες για τη θερμή ανταπόκριση.»

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς την προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας, καθώς και προς όλους τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του ΚΑΠΗ, του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" και του Κέντρου Κοινότητας, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχημένη διοργάνωση της ομιλίας, αλλά και στη συνεχή υποστήριξη των δημοτών που το έχουν ανάγκη.

«Η επιτυχία της εκδήλωσης αποδεικνύει τη σημασία τέτοιων δράσεων, οι οποίες ενδυναμώνουν την κοινωνία και προωθούν την ενεργή υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων. Ο Δήμος Τεμπών δεσμεύεται να συνεχίσει την διοργάνωση ανάλογων ενημερωτικών πρωτοβουλιών, στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των δημοτών, ειδικά των ηλικιωμένων και των φροντιστών τους», τόνισε ο κ. Μανώλης.

Την ενημερωτική εκδήλωση παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γκατζόγιας, η δημοτική σύμβουλος Ζωή Σαραντοπούλου  - Παρίση, ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Πυργετού Μιχάλης Ρούπας, πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.