Σε κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντά, προχώρησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, υποβάλλοντας έγγραφο αίτημα που έλαβε από «αντιπροσωπεία της επιτροπής των παραγωγών» όλης της χώρας,  ο «επικεφαλής» της οποίας είναι από το νομό Λάρισας.

Η Λαρισαία Βουλευτής σημειώνει ότι η «αντιπροσωπεία της επιτροπής των παραγωγών» αιτείται «την αναγκαιότητα μονοετούς παράτασης στο Μέτρο 10 για την Μείωση Νιτρορύπανσης και συγκεκριμένα στο Υπομέτρο 10.1.04, που αφορά “μείωση νιτρικών στα υπόγεια νερά”, το οποίο έληξε τέλος του 2022».  

Ειδικότερα, η  Ε. Λιακούλη τονίζει πως ο αγροτικός κόσμος ζητά «την παράταση ενός έτους, μέσω ενός “προγράμματος γέφυρα”, καθώς για το συγκεκριμένο μέτρο υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, ενώ συμβάλλει τα μέγιστα στην προστασία του περιβάλλοντος, μάλιστα στο νέο ΠΑΑ δεν προβλέπεται όταν η ΕΕ επιδοτεί φιλοπεριβαλλοντικά προγράμματα», καθώς και ότι όπως σημειώνουν οι αγρότες,  «έχει συμβεί στο παρελθόν και έχει δοθεί δύο φορές παράταση σε προγράμματα νιτρορύπανσης».

Σε αυτό το πλαίσιο, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας καλεί τον Υπουργό να εξετάσει το αίτημα και να ενημερώσει σχετικά τη Βουλή.