«Ως γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, θα πρέπει να σας πω ότι η Κοινοβουλευτική μας ομάδα αυτή τη στιγμή επεξεργάζεται μια σειρά θεμάτων στο Κοινοβούλιο, που κατά τη γνώμη μου είναι το σημαντικό πεδίο της πολιτικής. Ταυτόχρονα, χθες άνοιξαν οι εσωκομματικές διαδικασίες και οι υποψήφιοι εμφάνισαν τη θέση τους, την άποψή τους και το κεντρικό τους μήνυμα, όπως απαιτεί η δημοκρατία», τόνισε καλεσμένη στην εκπομπή «Συνδέσεις» του τηλεοπτικού σταθμού ΕΡΤ1 με τους δημοσιογράφους Κ. Παπαχλιμίντζο και Χ. Βίδου η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής ΛάρισαςΕυαγγελία Λιακούλη, σχολιάζοντας την έναρξη των εσωκομματικών διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Αναφερόμενη στη συνέχεια στην αποτίμηση των ευρωεκλογών για το ΠΑΣΟΚ, η Ευαγγελία Λιακούλη σημείωσε ότι «Προσωπικά - γιατί πάντα μιλάω καθαρά- ήμουν κατά των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ. Στο Πολιτικό Συμβούλιο εξέθεσα όλο το φάσμα της δικής μου πολιτικής στάσης και θέσης και είπα ότι θα έπρεπε να γίνει ένας οδικός χάρτης διορθωτικών κινήσεων. Προσπάθησα να δω το κόμμα μου, την παράταξη, την κοινωνική βάση μας και τη δουλειά που γίνεται και οι διορθωτικές κινήσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν, είναι – κατά τη γνώμη μου - πολύ συγκεκριμένες. Το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να αυξήσει το ποσοστό του στις ευρωεκλογές και κατάφερε να πάθει τη μικρότερη ζημιά σε σχέση με τα υπόλοιπα κόμματα ένεκα της αποχής -γιατί ένα δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να μην το αφορά η αποχή. Και είναι αλήθεια ότι δεν πέτυχε το στόχο του, της δεύτερης θέσης. Όπως επίσης είναι σοβαρό ότι ο δημοκρατικός χώρος των κομμάτων της κεντροαριστεράς από το 2015 μέχρι το 2024 έχει χάσει περίπου το 57% των δυνάμεών τους. Αν αυτό το συγκρίνουμε με το τι γίνεται τώρα στη Γαλλία, γιατί σήμερα ξημέρωσε μια διαφορετική μέρα, θα δείτε ότι έχει τη σημασία του».

Αναφορικά με τη χθεσινή διαδικασία στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, η Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «χθες είχαμε μια εξαιρετική διαδικασία, την παρακολούθησα όλη και θα πρέπει να πω δημόσια ότι έδειξαν όλοι ωριμότητα. Είδα τους υποψηφίους να χειροκροτούνται μεταξύ τους. Είδα τη βάση μας να είναι πολύ μεγάλη και να επανέρχεται. Και βεβαίως, αν έρθουν 300.000 άνθρωποι να ψηφίσουν στις κάλπες μας και να ανανεώσουν αυτή τη δύναμη του ΠΑΣΟΚ, νομίζω ότι πραγματικά αυτό είναι επανεκκίνηση..».

Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η Ευαγγελία Λιακούλη σχολίασε τις χθεσινές εκλογές στη Γαλλία αναφέροντας χαρακτηριστικά, «Μετά το 1997, είδαμε για πρώτη φορά ότι σχεδόν το 70% των Γάλλων συμμετείχε και ψήφισε στις εκλογές. Ο κόσμος συνεπώς δεν είναι αδιάφορος. Όταν θέλει μιλάει, άρα η κοινωνία θα  έρθει στο προσκήνιο, όταν έχει το σωστό διακύβευμα ή αποφασίσει να μιλήσει για αλλαγή ρότας σε όλα τα επίπεδα … ».

https://youtu.be/X-6QwNbumSM