Στο μαζικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε ο Δήμος Τυρνάβου και η Επιτροπή Σεισμοπλήκτων του δήμου, στην Κεντρική Πλατεία Τυρνάβου, για την επιτέλους επίλυση των τραγικών προβλημάτων των σεισμόπληκτων του Δαμασίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 3 χρόνων από τον καταστροφικό σεισμό της 3ης Μαρτίου του 2021 παραβρέθηκε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία δήλωσε τα εξής:

«Πάγια τακτική και ‘’μοτίβο’’ της 5ετούς σχεδόν κυβέρνησης της ΝΔ είναι το ‘’ενδιαφέρον’’ της, όταν οι ‘’κάμερες’’ βρίσκονται σε έναν τόπο καταστροφής και η ‘’εξαφάνιση’’ των στελεχών και των υπουργών της, όταν η επικαιρότητα μετακινηθεί σε άλλα πεδία.

Η επικοινωνιακή διαχείριση της ΝΔ είναι αντιληπτή παντού και λαμβάνει διάφορες μορφές στην πολύπαθη, τα τελευταία χρόνια, Θεσσαλία.

Οι Θεσσαλοί πολίτες είδαμε και ‘’μετρήσαμε’’ την αποτελεσματικότητα των αρίστων της κυβέρνησης στους πληγέντες του ‘’Ιανού’’ του 2020 (!) και τον συνεχιζόμενο μέχρι και σήμερα Γολγοθά των αποζημιώσεων που για πολλούς δικαιούχους έχουν βαλτώσει.

Είδαμε και ‘’μετρήσαμε’’ την κυβέρνηση στην τραγωδία των Τεμπών, όπου μετά τις πρώτες προσεκτικά επιλεγμένες εικόνες ‘’συντριβής’’ των υπουργών και του ίδιου του Πρωθυπουργού, οι μετέπειτα ενέργειες της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής συνηγορούν ξεκάθαρα στο ότι το  Μέγαρο Μαξίμου δεν παραδέχεται καμία αντικειμενική ευθύνη και, αντίθετα, προσπαθεί να συγκαλύψει την όλη υπόθεση, προσθέτοντας προσβολή πάνω στο συλλογικό τραύμα.

Είδαμε και ‘’μετρήσαμε’’ την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, σε ό,τι αφορά τους πληγέντες αγρότες, κτηνοτρόφους, επιχειρηματίες και απλούς πολίτες που έχασαν τα σπίτια και την οικοσκευή τους από τις θεομηνίες του Σεπτεμβρίου, των οποίων οι αποζημιώσεις είτε καθυστερούν, είτε δεν επαρκούν, είτε παραπέμπονται στις καλένδες, χωρίς κανένα ορατό σχέδιο πλήρους ανασυγκρότησης της Περιφέρειάς μας.

Είδαμε και ‘’μετρήσαμε’’ την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός με ‘’ασπιρίνες’’ προσπάθησε να ξεγελάσει τα τρακτέρ της δίκαιης ‘’οργής’’, προκειμένου να πάψουν να αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμα της ύπαρξης και της στήριξής τους, προκειμένου όλοι εμείς να μην πεινάσουμε. 

Και, βέβαια, σε αυτήν την εικόνα κυβερνητικής εγκατάλειψης της Περιφέρειάς μας, της συγκάλυψης υπαρκτών ευθυνών, την εικόνα της αβελτηρίας και της αναποτελεσματικότητας ‘’περίοπτη’’ θέση έχει και το σεισμόπληκτο Δαμάσι, πολλοί κάτοικοι του οποίου είναι ‘’ξεχασμένοι’’ και πλέον έχουν γίνει ‘’αόρατοι’’ για την κυβέρνηση.

Το Δαμάσι όπου, εδώ και τρία πλέον χρόνια, Άνθρωποι κάθε ηλικίας, πολλοί ηλικιωμένοι, πολλοί με προβλήματα υγείας, συνεχίζουν να ζουν σε containers ή σε ‘’κίτρινα σπίτια’’, έχοντας γίνει ‘’μετανάστες’’ σε μια πατρίδα εχθρική, παρότι οι ίδιοι είναι γέννημα θρέμμα της. 

Από την πλευρά μας, την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, αλλά και κάθε Θεσσαλού πολίτη που ζητά το δίκιο, δεν θα σταματήσουμε, ούτε φέτος, να καταγγέλλουμε την κυβερνητική αδιαφορία, είτε μέσω συνεχών κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων, είτε εδώ στις πλατείες και τα συλλαλητήρια, για να μην ξεχαστούν οι άστεγοι του Δαμασίου και για να πάψουν να αγωνίζονται για την αυτονόητη δικαίωσή τους.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους σεισμόπληκτους Δαμασιώτες, την ενδυναμώνουμε και αξιώνουμε από την κυβέρνηση:

-άμεση και αξιοπρεπή αποκατάσταση των αστέγων του Δαμασίου, σε μια μόνιμη βάση και εωσότου ολοκληρωθεί οριστικά η αποκατάσταση των κατοικιών τους, 

-δημιουργία μηχανισμού άμεσης ανταπόκρισης στα αιτήματά τους, με άμεση τακτοποίηση των γραφειοκρατικών εκκρεμοτήτων που δεν αποτρέπουν αποζημιώσεις σε όλους τους δικαιούχους, 

-να μπει τέλος στον εμπαιγμό για τις προϋποθέσεις χορήγησης σεισμόπληκτων δανείων από τις τράπεζες,

-παράταση των ανακουφιστικών μέτρων, όπως απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ και πλειστηριασμούς,

-ενίσχυση του δήμου Τυρνάβου με επιπλέον γενναία κονδύλια, ώστε να μπορέσει να αναλάβει και να ολοκληρώσει επιπλέον δράσεις για την στήριξη των πληγέντων.

Ούτε μία επιπλέον ημέρα στα containers για τους Δαμασιώτες.

Να μπει επιτέλους τέλος, σε αυτήν τη ντροπιαστική εικόνα!».