Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η...γεωγραφικη εικόνα που σχηματίζεται στην κυβερνητική ομάδα, μετά τον ανασχηματισμό του υπουργικου σχήματος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πέραν της απόφασης του πρωθυπουργού να εντάξει στη νέα κυβέρνηση περισσότερα πρόσωπα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, η επόμενη ανάγνωση σχετίζεται με την πρωθυπουργική κίνηση να...κοιτάξει προς την περιφέρεια και, κυρίως προς τους νόμους της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, στο νέο κυβερνητικό σχήμα εισέρχονται ο Κώστας Τσιάρας (βουλευτής Καρδίτσας) ο Χρήστος Κέλλας (βουλευτής Λάρισας) η Κατερίνα Παπακώστα (βουλευτής Τρικάλων) ο Νίκος Παναγιωτόπουλος (βουλευτής Καβάλας) και ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας (βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης). Θέση στο νέο υπουργικό σχήμα έχουν ακόμη ο Ιάσων Φωτήλας (βουλευτής Αχαΐας) ο Κώστας Καραγκούνης (βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας) και ο Στέφανος Γκίκας (βουλευτής Κέρκυρας).

Στον αντίποδα, εκτός κυβέρνησης έμειναν οι δύο βουλευτές Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για τον Λευτέρη Αυγενάκη και τον Μάξιμο Σενετάκη. Παράλληλα, ο Σταύρος Κελέτσης (βουλευτής Έβρου) ο Γιάννης Παππάς (βουλευτής Δωδεκανήσου) η Χριστίνα Αλεξοπούλου (βουλευτής Αχαΐας) ο Στάθης Κωνσταντινίδης (βουλευτής Κοζάνης) και η Μαρία Κεφάλα (βουλευτής Ιωαννίνων).

Δημήτρης Γκάτσιος (capital.gr)