Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο στην Λάρισα τον Δεκέμβριο του 2023 για τα θέματα Πολιτισμού καθώς και για το σχέδιο δράσης, αναγγέλθηκε μία σειρά από πρωτοβουλίες και ένας σχεδιασμός ο οποίος έχει ήδη φανεί ότι τηρείται επακριβώς.

Η ομάδα πολιτισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ανδρέου Γιώργος, Ζουριδάκης Αλέξανδρος, Σπανού Κυριακή) σε συνεργασία με Δημάρχους και πολιτιστικούς Συλλόγους, έφερε εις πέρας έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμών πολιτιστικών πρωτοβουλιών.

Με την καθοδήγηση και συνέργεια του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα πραγματοποιήθηκε μία μεγάλη σειρά δράσεων για τα παιδιά των πλημμυροπαθών περιοχών, ανανεώθηκαν και εξελίχθηκαν τα δύο κεντρικά φεστιβάλ “Λιμνών” και “Από τον Κίσσαβο στο κύμα” στηρίχθηκαν μακρόχρονοι πολιτιστικοί θεσμοί (“Καραϊσκάκεια”, “Τσιτσάνεια”), επιχορηγήθηκαν ιδιώτες που ασκούν σημαντικές πολιτιστικές διοργανώσεις (“Ποίηση, Μουσική – ακαδημαϊκή και σύγχρονη, κινηματογράφος, παιδικό θέατρο), ενώ ενισχύθηκαν περίπου 400 δράσεις με κοινοτικά χαρακτηριστικά.

Η “ταινία” όλης αυτής της πολιτιστικής διαδρομής θα προβληθεί αύριο στις 12 μ. στην αίθουσα του αμφιθεάτρου της Δημοτικής Πινακοθήκης Κατσίγρα Λάρισας.