Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας πραγματοποίησε ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Λάρισας, Χρήστος Καπετάνος, προκειμένου να εκφράσει τις ευχαριστίες του για τις σημαντικές υπηρεσίες που προσέφερε το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό στους τραυματίες και στους συγγενείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συμμετείχε σε σύσκεψη υπό τον Διοικητή του ΓΝΛ, Γρηγόρη Βλαχάκη, την αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Κατερίνα Σακελλαρίου, τα μέλη του Δ.Σ κ.κ. Κώστα Πάνο, Κατερίνα Σακελλαρίου, Ελένη Σιαματά, την Διευθύντρια Διοικητικής και Οικονομικής Υπηρεσίας, κα. Δήμητρα Σαρακατσάνου, γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς που προσέφεραν άοκνα τις υπηρεσίες τους κατά τις ημέρες περίθαλψης των τραυματιών και ταυτοποίησης των θυμάτων της τραγωδίας.
Όπως ενημερώθηκε κατά την σύσκεψη από τον διοικητή του ΓΝΛ, αλλά και τους εκπροσώπους των νοσηλευτών Ευρ. Γούλα και Έφη Χύτα, αλλά και τον ιατρό κ. Καρακούση, τις κρίσιμες πρώτες ημέρες μετά το δυστύχημα η συμβολή και η προσφορά από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της πόλης της Λάρισας και γενικότερα η καθολική κινητοποίηση των Λαρισαίων πολιτών ήταν άμεση και ουσιαστική, καθώς όλοι θεώρησαν καθήκον τους να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κατάσταση, με όποιο τρόπο μπορούσαν.
Επιπλέον, όπως επεσήμανε ο διοικητής και οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη, όλη η επιχείρηση για τη διαχείριση της κατάστασης τελούσε υπό το συντονισμό του υπουργού υγείας, Θάνο Πλεύρη και τις υφυπουργούς υγείας Μίνα Γκάγκα και Ζωή Ράπτη, οι οποίοι βρίσκονταν διαρκώς στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
Με το πέρας της επίσκεψης, ο Χρήστος Καπετάνος επεσήμανε σε σχετική του δήλωση: «Θεωρώ χρέος μου να συγχαρώ δια ζώσης τους ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του σιδηροδρομικού δυστυχήματος για το έργο τους, το οποίο επιτέλεσαν με αυταπάρνηση και ενσυναίσθηση. Στο πλαίσιο, αυτό, λοιπόν, επισκέφθηκα το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, προκειμένου να εκφράσω το σεβασμό μου και τις ευχαριστίες μου στο διοικητή, το διοικητικό προσωπικό και κυρίως τους εργαζόμενους ιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς που αγόγγυστα συνέβαλαν στη γρήγορη αντιμετώπιση των συνεπειών αυτής της τραγωδίας. Η συνεισφορά τους πρέπει να αναγνωριστεί και εμπράκτως από την Πολιτεία.
Ειδικά οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, προεξάρχοντος του Διοικητή του Νοσοκομείου, έχουν αποδείξει από τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας την αφοσίωσή τους στο καθήκον τους, που είναι η περίθαλψη των πολιτών. Συνεπώς, όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά οφείλουμε να αναδεικνύουμε αυτή την Ελλάδα, την Ελλάδα του ηρωϊσμού, της αυταπάρνησης, της αλληλεγγύης και της αγάπης προς το συνάνθρωπο. Μόνον έτσι θα καταπολεμήσουμε άρδην και δια παντός τις παθογένειες που ταλανίζουν τη χώρα μας.»