«Να δοθεί επιτέλους υπεύθυνη λύση στο πρόβλημα της οριστικής στέγασης των σεισμόπληκτων μαθητών στα Πλατανούλια και στα Δένδρα του Τυρνάβου» ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τους συναρμόδιους υπουργούς Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή και Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.
Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κόκκαλη που συνυπογράφουν 14 ακόμη βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Ο σεισμός του Μαρτίου 2021 στην περιοχή του Τυρνάβου, επέφερε τεράστιες ζημιές στα κτίρια των σχολείων των οικισμών Δένδρων και Πλατανουλίων, γεγονός το οποίο οδήγησε στην προσωρινή φιλοξενία των μαθητών στο σχολείο εγκαταστάσεων του ΝΑΤΟ και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Σε δημοσιεύματα του τύπου που ακολούθησαν ένα μήνα μετά το σεισμό ( 9-4-2021), ο δήμαρχος Τυρνάβου Γ. Κόκουρας δήλωσε τότε ότι «με δωρεά της ΔΕΗ θα κατασκευαστούν δύο νέα σχολεία σε Δένδρα και Πλατανούλια, χωριά στα οποία τα υπάρχοντα σχολεία επλήγησαν από τον πρόσφατο σφοδρότατο σεισμό. Επιπλέον, εκτός του πρωταρχικού στόχου της ασφάλειας που θα ικανοποιηθεί πλήρως, είναι ιδιαίτερα σημαντικό πως τα νέα σχολεία χαρακτηρίζονται ‘παθητικά’, ήτοι θα παρουσιάζουν σχεδόν μηδενικές καταναλώσεις ενέργειας και μέσω αυτού εμπεδώνεται στους μαθητές η έννοια της εξοικονόμησης ενέργειας».
Στις 29/6/ 2022, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Δένδρων –Πλατανουλίων με ανοιχτή επιστολή στον ηλεκτρονικό τύπο, , ζητά την κατασκευή ενός νέου 6-θέσιου σχολικού κτιρίου, σε όποιο χωριό (Δένδρα ή Πλατανούλια) ο Δήμος αποφασίσει και όχι την ανακατασκευή των αιθουσών που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό του Μαρτίου του 2021.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στην 86ηΔιεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Σεπτέμβριος 2022), πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Τυρνάβου Ιωάννη Κόκουρα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Γεώργιο Στάσση, στα πλαίσια της δέσμευσης της ΔΕΗ Α.Ε για τη χρηματοδότηση της επισκευής των δύο (2) σχολείων και της μελέτης-κατασκευής δύο νέων νηπιαγωγείων και αιθουσών πολλαπλών χρήσεων στα Πλατανούλια και στα Δένδρα Τυρνάβου.
Γονείς και μαθητές των σεισμόπληκτων χωριών, βρίσκονται σε σύγχυση και αβεβαιότητα καθώς η ανύπαρκτη ενημέρωση και η πλήρη άγνοια για το πότε και το τι ακριβώς θα συμβεί με το θέμα της ασφαλούς εγκατάστασης των μαθητών σε μόνιμη σχολική μονάδα, προκαλεί σοβαρές δυσμενείς συνέπειες στον οικογενειακό τους προγραμματισμό.
Επειδή ενώ βρισκόμαστε δύο χρόνια σχεδόν μετά τον σεισμό δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και εξέλιξη για την πορεία της διαδικασίας επίλυσης του προβλήματος της οριστικής στέγασης των σεισμόπληκτων μαθητών.
Επειδή η προσωρινή φιλοξενία των μαθητών στο σχολείο εγκαταστάσεων του ΝΑΤΟ τείνει να γίνει μόνιμη.
Επειδή οι μαθητές πρέπει να επανέλθουν στην κανονικότητα μέσα από ένα ασφαλές και σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον.
Επειδή είναι υποχρέωση της Πολιτείας η εξεύρεση της βέλτιστης και ξεκάθαρης λύσης για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. Υπουργοί:
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να επιλυθεί το θέμα της οριστικής εγκατάστασης των σεισμόπληκτων μαθητών σε ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον;
Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των απαιτούμενων ενεργειών;»
Την ερώτηση συνυπογράφουν οι εξής βουλευτές: Αλεξιάδης Τρύφων, Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία), Βαγενά-Κηλαηδόνη Άννα, Κασιμάτη Ειρήνη (Νίνα), Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά), Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης), Μάρκου Κωνσταντίνος, Μωραΐτης Αθανάσιος (Θάνος), Παπαδόπουλος Αποστόλου Αθανάσιος (Σάκης), Παππάς Ιωάννης, Πούλου Παναγιού (Γιώτα), Ραγκούσης Ιωάννης, Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος) και Τζούφη Μερόπη.