Με μεγάλο ενδιαφέρον και με τη ζεστή υποστήριξη του κοινού της Λάρισας συνεχίζεται ο κύκλος εκδηλώσεων του φεστιβάλ ‘’Μύλος Παραστατικών Τεχνών 2024’’.

Μετά τη συγκινητική και εμπνευστική βραδιά προβολής της ταινίας ‘’Λώξη’’ και έχοντας ολοκληρωσει το διαγωνιστικό τμήμα προβολών ταινιών μικρού μήκους (‘’Οι παραστατικές Τέχνες στην οθόνη – ΜπαρΤ on screen), χθες βράδυ πλήθος κόσμου εντυπωσιάστηκε και χειροκρότησε την ιταλική ομάδα Underwasser για τη μυσταγωγική εμπειρία που προσέφερε με τη ζωντανή κινηματογραφική παράσταση θεάτρου σκιών ‘’Μaze’’.

Υποβλητικές σκηνές, σαν οπτικά ποιήματα, απεικόνισαν θραύσματα πολύτιμων και σημαντικών στιγμών μιας ζωής με την οικουμενική γλώσσα του οπτικού θεάτρου χωρίς λόγια παρά μόνο υπό τους ήχους ενός πρωτότυπου soundtrack.

Σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 8.00μμ ξεκινάει το Θεατροχορευτικό εργαστήρι/παράσταση για εφήβους «Όνειρο Θερινής Νύχτας». Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ωστόσο για τη συμμετοχή στο εργαστήριο είναι απαραίτητη η εγγραφή στην ηλεκτρονική φόρμα: https://mpart.gr/el/contact/ 

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο με δύο παραστάσεις χορού και μια ανοικτή συζήτηση γύρω από τις προκλήσεις και τους προβληματισμούς που αφορούν στον δημιουργικό τομέα.

Αναλυτικότερα αύριο Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 9μμ στη σκηνή Μπαλέτου το κοινό θα παρακολουθήσει την παρουσίαση του καλλιτεχνικού αποτελέσματος του χορευτικού residency με τη Βασιλική Μπαρά, ενώ την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 12μμ οργανώνεται η ανοικτή συζήτηση ‘’Παράλληλος: Η καλλιτεχνική παραγωγή στην ελληνική περιφέρεια. Προκλήσεις και ευκαιρίες’’ με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και εκπροσώπων φορέων πολιτισμού.

Το βράδυ της Κυριακής στις 9μμ έρχεται από την Αθήνα η ομάδα σύγχρονου χορού Synthesis748 για να παρουσιάσει στο αμφιθέατρο του 2ου ορόφου του Μύλου του Παππά το χορευτικό τελετουργικό NATURA MORTA (a dance less) ακολουθώντας μια αυξητική κλιμάκωση κινητικής έντασης σε μια πορεία από το πένθος στην κάθαρση. (Η παράσταση περιέχει σκηνές γυμνού).

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει στο μπαράκι του Μύλου το πάρτυ λήξης του 11ου φεστιβάλ ‘’Μύλος Παραστατικών Τεχνών’’ με την ομάδα του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου, καλλιτέχνες και φίλες/ους της διοργάνωσης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να το βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ: mpart.gr 

H προπώληση εισιτηρίων για τις παραστάσεις (με συμβολικό αντίτιμο 2 ευρώ) συνεχίζεται καθημερινά 18.00-20.00 στη Connectiva, Βενιζέλου 133.