Ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) Λάρισας σε 38χρονο Λαρισαίο, ο οποίος βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου καθώς μετά από φραστική αντιπαράθεση χειροδίκησε σε βάρος 44χρονης με αφορμή την κατάληψη εισόδου σε χώρο στάθμευσης.

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε στις 9.30 το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, ο 38χρονος κρίθηκε ένοχος όχι για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης για το οποίο είχε παραπεμφθεί, αλλά για επικίνδυνη σωματική βλάβη, αφού σύμφωνα με πληροφορίες οι ένορκοι κάνοντας αποδεκτό το αίτημα της υπεράσπισης του κατηγορουμένου, πλειοψήφησαν έναντι των δικαστών (με ψήφους 4 - 3) με αποτέλεσμα να μετατραπεί η κατηγορία.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου σύμφωνα με το κατηγορητήριο για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ωστόσο οι τέσσερις ένορκοι πλειοψήφησαν έναντι των τριών τακτικών δικαστών.

Με αποτέλεσμα να μετατραπεί η κατηγορία και ο 38χρονος, έχοντας κριθεί ομόφωνα ένοχος, μετά και την αναγνώριση ελαφρυντικού να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 2 ετών, με 3ετή αναστολή.

Σημειώνεται πως και πρωτόδικα ο 38χρονος είχε κριθεί κατά πλειοψηφία ένοχος από το ΜΟΔ Βόλου που του επέβαλλε ποινή φυλάκισης, 3 ετών επίσης με αναστολή.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Mε πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα, Ελευθερία)