Εκδήλωση με θέμα «Μόδα με Συνείδηση» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 29 Αυγούστου και ώρα 20:00, στο Kαφενείο «ΓH», στο Φρούριο Λάρισας.

Μια βραδιά αφιερωμένη στη βιωσιμότητα της μόδας, που διοργανώνεται από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ σε συνεργασία με το Taratsa Film Festival Λάρισας.

To δελτίο Τύπου: 

Γνωρίζετε ότι κάθε χρόνο καταναλώνουμε τόνους ρούχων που ίσως δεν χρειαστήκαμε ποτέ πραγματικά; Η βιομηχανία της μόδας επηρεάζει το περιβάλλον και ήρθε η ώρα να μάθουμε πώς!

Με χαρά σας προσκαλούμε στην εκδήλωση «Μόδα με Συνείδηση» την Πέμπτη, 29 Αυγούστου και ώρα 20:00, στο Kαφενείο «ΓH», στο Φρούριο Λάρισας. Μια βραδιά αφιερωμένη στη βιωσιμότητα της μόδας, που διοργανώνεται από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ σε συνεργασία με το Taratsa Film Festival Λάρισας.

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος του έργου Erasmus+ BRAND, που στοχεύει στην ενσωμάτωση της βιωσιμότητας στη βιομηχανία της μόδας μέσω της εκπαίδευσης και της καινοτομίας. Η βραδιά θα ξεκινήσει με μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση για την αργή και τη γρήγορη μόδα, ακολουθούμενη από την προβολή ενός ντοκιμαντέρ που εξετάζει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της γρήγορης μόδας. Στη συνέχεια, θα παρουσιαστεί ο ρόλος των vintage επιλογών στη βιωσιμότητα. Τέλος, θα ανακαλύψουμε πρωτότυπες και βιώσιμες λύσεις σε αξεσουάρ μόδας, ενώ θα έχουμε χρόνο να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε ιδέες σε ένα φιλικό και χαλαρό περιβάλλον, απολαμβάνοντας καλό φαγητό και κρασί.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και ανοιχτή για όλους τους νέους και τους φορείς που την υποστηρίζουν! Σας περιμένουμε να μάθουμε πώς μπορούμε να κάνουμε τη μόδα πιο πράσινη!

Αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης:

·         20:00: Εγγραφές – Προσέλευση

·         20:30: Αργή VS Γρήγορη Μόδα, Κατερίνα Μιχαλέ, Καινοτομία

·         21:00: Προβολή Ντοκιμαντέρ

·         21:15: Q&A με Τοπικούς Φορείς, Fling Vintage Store, Thrifters