Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή - Πουλτσίδη

Ο Αύγουστος φέρνει νέες λογοτεχνικές κυκλοφορίες που υπόσχονται να ενθουσιάσουν τους αναγνώστες και να κάνουν τις ζεστές μέρες πιο ευχάριστες. Οι εκδόσεις του μήνα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ειδών και θεμάτων, από συναρπαστικά μυθιστορήματα μέχρι ευχάριστα αναγνώσματα για την παραλία. 

Ολέθρια Μυστικά - Γερακίνα Μπούρικα 

Η Γερακίνα Μπούρικα, στο νέο της μυθιστόρημα «Ολέθρια Μυστικά» κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Κάκτος, ξετυλίγει μπροστά μας τις ζωές των κατοίκων ενός μικρού δρόμου σε μια επαρχιακή πόλη, μέσα από διαφορετικές εποχές, από το 1948 μέχρι το 1981. Η συγγραφέας, με λεπτομέρεια και ακρίβεια, ζωντανεύει την ατμόσφαιρα κάθε δεκαετίας και μας παρασύρει σε ένα ταξίδι γεμάτο μυστικά, πάθη και τραγωδίες. 

Η ιστορία ξεκινά με ένα ανατριχιαστικό εύρημα: έναν γυναικείο σκελετό στολισμένο με ένα πολύτιμο βραχιόλι, σε μια σπηλιά μιας επαρχιακής κωμόπολης. Το εύρημα αυτό θα αναστατώσει μια παρέα εφήβων και θα πυροδοτήσει μια σειρά από αποκαλύψεις που θα συνταράξουν τις ζωές τους, αλλά και τις ζωές των γονιών τους. Τα μυστικά του παρελθόντος που κάποιοι προσπάθησαν να θάψουν βαθιά, έρχονται στην επιφάνεια, φέρνοντας στο φως την αλήθεια. 

Η Γερακίνα Μπούρικα, μέσα από τους καλοδουλεμένους χαρακτήρες της, με τα ελαττώματα και τις αδυναμίες τους, μας προσφέρει ένα βιβλίο γεμάτο ανατροπές και εκπλήξεις. Τα «Ολέθρια Μυστικά» πραγματεύονται θέματα όπως η αγάπη, η προδοσία, η εκδίκηση και η συγχώρεση, με τρόπο που μας κάνει να αναρωτηθούμε για τις δικές μας επιλογές και αξίες. Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί από όσους αγαπούν τα μυθιστορήματα με μυστήριο και ανατροπές. 

 

Ο Εκλεκτός του Αυτοκράτορα - Χρόνης Μουστάκας 

«Ο Εκλεκτός του Αυτοκράτορα» του Χρόνη Μουστάκα είναι ένα μυθιστόρημα που συνδυάζει ιστορικά στοιχεία με έντονες δόσεις δράματος και ίντριγκας. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Anubis

Μέσα από τη γραφή του, ο κύριος Μουστάκας μας μεταφέρει στην Κωνσταντινούπολη του 10ου αιώνα, μια εποχή γεμάτη δόξα και ταραχές, αποκαλύπτοντας τις σκοτεινές πτυχές της εξουσίας και τις αδίστακτες φιλοδοξίες των πρωταγωνιστών. 

Η ιστορία ακολουθεί τον Βασίλειο Λεκαπηνό, έναν ευνούχο και νόθο τέκνο του αυτοκράτορα Ρωμανού Α΄ Λεκαπηνού και μιας παλλακίδας από τη Σκυθία, που ξεκινά τη ζωή του στο περιθώριο της Βυζαντινής αυλής. Αντί να αποδεχθεί τη μοίρα του, ο Βασίλειος καταφέρνει να ανέλθει σε θέσεις εξουσίας, επιδιώκοντας να καθοδηγήσει τη μοίρα της αυτοκρατορίας μέσω συνωμοσιών και χειραγώγησης. 

Η αφήγηση αποκαλύπτει την πορεία του από τις περιθωριακές καταβολές του έως την απόλυτη κυριαρχία του στην Κωνσταντινούπολη, όπου γίνεται παρακοιμώμενος, πρόεδρος της Συγκλήτου, μάγιστρος και στρατηγός. Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει, καθώς κινεί τα νήματα της εξουσίας. 

Διαβάζοντας το «Ο Εκλεκτός του Αυτοκράτορα», διαπιστώνω ότι ο συγγραφέας αποτυπώνει με ακρίβεια τις σκοτεινές πτυχές της βυζαντινής αυλής και τις λεπτές αποχρώσεις των ανθρώπινων σχέσεων και εσωτερικών συγκρούσεων. Η γλώσσα του είναι πλούσια και εκλεπτυσμένη, μεταφέροντας τους αναγνώστες σε μια εποχή γεμάτη ίντριγκες και πάθη. 

Προτείνω το «Ο Εκλεκτός του Αυτοκράτορα» σε όσους αναζητούν ένα ιστορικό μυθιστόρημα που να αναφέρεται στην Βυζαντινή εποχή. Μια συναρπαστική εμπειρία συνωμοσίας, χειραγώγησης και εξουσίας, στο χρονικό ενός αθέατου ηγέτη, εκεί που το μεταφυσικό και το πραγματικό.

 

Μέρταγκ–Paolini Christopher 

Ο ChristopherPaolini επιστρέφει δυναμικά με το πολυαναμενόμενο πέμπτο βιβλίο της σειράς Ο κόσμος του Έραγκον, με τίτλο «Μέρταγκ», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκης. Η μετάφραση ανήκεις στην Φωτεινή Μεγαλούδη.

 Με πρωταγωνιστές τον αντιήρωα Μέρταγκ και τον δράκο του Θορν, καθώς και την αγαπημένη Ναζουάντα, το βιβλίο συνεχίζει την ιστορία ένα χρόνο μετά τα γεγονότα της «Κληρονομιάς». Οι Μέρταγκ και Θορν, μετά την πτώση του Γκαλμπατόριξ, ζουν εκδιωγμένοι και μισητοί, περιπλανώμενοι στα σύνορα της Αλαγαισίας και αντιμετωπίζοντας νέες απειλές. 

Ο Μέρταγκ, βασανισμένος από το σκοτεινό του παρελθόν, προσπαθεί να βρει τη θέση του στον κόσμο. Παρά τις δυσκολίες, αναλαμβάνει την ευθύνη να προστατεύσει την αυτοκρατορία από νέους κινδύνους, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να απομακρυνθεί από την Ναζουάντα και τον Έραγκον. Η περιπέτειά του τον οδηγεί στο Σίουνον, όπου γνωρίζει έναν έμπορο άτρωτο στη μαγεία και στη συνέχεια συναντά την μάγισσα Μπασέλ, ξεκινώντας μια οδύσσεια αυτογνωσίας. Αυτή η αναζήτηση φέρνει τον Μέρταγκ αντιμέτωπο με τα δικά του λάθη και αδυναμίες. 

Ο Paolini απεικονίζει με δεξιοτεχνία την εσωτερική σύγκρουση του Μέρταγκ, που είναι εγκλωβισμένος ανάμεσα στο σκοτάδι και το φως. Η αγάπη του για την Ναζουάντα και τον ετεροθαλή αδερφό του τον ωθεί να συνεχίσει, ενώ η σκιά του Γκαλμπατόριξ συνεχίζει να τον στοιχειώνει. 

Η ιστορία κυλάει ομαλά, κρατώντας τον αναγνώστη σε εγρήγορση μέχρι την τελευταία σελίδα, εξερευνώντας νέες περιοχές του κόσμου που δημιούργησε ο συγγραφέας. Αν και η αρχή του βιβλίου μπορεί να φαίνεται αργή, η ανάπτυξη της ιστορίας ανταμείβει τον αναγνώστη.

 

 

 

🎒BACK TO SCHOOL ΔΩΡΑ & ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ!

Διαλέγεις σχολική τσάντα🎒...διαλέγεις και δώρο!🎁

ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΓΟΡΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΤΣΑΝΤΑΣ

❗️ΔΩΡΟ κασετίνα ή τετράδιο

&

❗️ΕΚΠΤΩΣΗ 15% για αγορές χαρτοσχολικών ειδών

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

https://www.nakasbookhouse.gr/