Οι ταξιδευτές του ΠΟΚΕΛ – Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας, από την εκδρομή στη Λέρο το καλοκαίρι, συναντήθηκαν ξανά, στο Μουσείο Θεσσαλικής Ζωής στην Ελάτεια της Λάρισας, όπου τους περίμεναν οι οικοδεσπότες, Κώστας και Δέσποινα Συρμακέζη, οι οποίοι είχαν σχεδιάσει μια ωραία βραδιά, με πολλές, ευχάριστες εκπλήξεις και δώρα για τους καλεσμένους.

Τους παρόντες ταξιδευτές περίμεναν παραδοσιακές πίτες (μελιτζανόπιτα και σπανακοτυρόπιτα), παραδοσιακή λέρικη σουμάδα από πικραμύγδαλα, καθώς και βιολογικό λέρικο κρασί με αρώματα αρμπαρόριζας.

Συζήτησαν, θυμήθηκαν στιγμές από το ταξίδι στη Λέρο και συνομίλησαν με βιντεοκλήση με τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού, Έρευνας και Ανάπτυξης Λέρου «Άρτεμις», Αντώνη Νταλλαρή.

Ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο Θεσσαλικής Ζωής (οικογένειας Συρμακέζη), το οποίο είναι ένας πολυχώρος Προσομοίωσης Παραδοσιακών Αγροτικών Δραστηριοτήτων, όπου επιχειρείται η υπέρβαση μιας απλής «μουσειακής» έκθεσης αντικειμένων και η δημιουργία μιας ζωντανής μορφής.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να «ζήσει» την εμπειρία του παρελθόντος, συνδυάζοντας την παρουσίαση εκθεμάτων, σε παραδοσιακά διαμορφωμένους χώρους με τη σύγχρονη τεχνολογία οπτικοακουστικών προβολών.

Οι ταξιδευτές του ΠΟΚΕΛ απόλαυσαν τη θερμή φιλοξενία, ευχαρίστησαν τους οικοδεσπότες, το ζεύγος Συρμακέζη κι έλαβαν μια τσάντα με δώρα (δημοσιευμένα άρθρα για την εκδρομή, βιβλίο με ποιήματα και CD με μουσική από τη Λέρο), ενώ λίγο πριν το τέλος έγινε και κλήρωση με επιπλέον δώρα, όπως ένα κλαδί ελιάς από το Μουσείο Θεσσαλικής Ζωής, δύο βιβλία – λευκώματα με ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τον Αντώνη Παπαγιαννόπουλο: «Όλυμπος το πρόσωπο των Θεών» και περιοδικά «ΛεξΩτεχνίες» του ΠΟΚΕΛ.