Ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε δήλωσή του για την αυτοδίκαιη αργία έξι υπαλλήλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σημειώνει ότι οι διαδικασίες κινήθηκαν επί θητείας του, διατάσσοντας αμέσως ΕΔΕ μόλις ήλθαν σε γνώση του οι καταγγελίες. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει "η μισή αλήθεια δεν είναι αλήθεια".

Αναλυτικά η δήλωση: 

"Δε μπορεί σήμερα ο κ. Κουρέτας να εμφανίζεται ως τιμητής της εξυγίανσης δίνοντας στη δημοσιότητα την είδηση πως θέτει σε αργία έξι υπαλλήλους.

Είναι μία υπόθεση που ξεκίνησε ήδη από το 2020 για την ΠΕ Τρικάλων και το 2022 για την ΠΕ Καρδίτσας, στην οποία διέταξα αμέσως ΕΔΕ, μόλις έλαβα γνώση των καταγγελιών που αφορούσε έξι επίορκους υπαλλήλους της περιφέρειας και που εξιχνιάσθηκε επί θητείας μας.  Είναι λαθεμένο ψευτολόγιο αυτό που επικοινωνείται γιατί η μισή αλήθεια δεν είναι αλήθεια.

Μετά την διενέργεια της ΕΔΕ επέβαλλα στους ανωτέρους επίορκους υπαλλήλους αμέσως την ανώτατη ποινή που προβλέπεται στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, ήτοι την ποινή των 24 μηνών σε αργία ενώ στην συνέχεια ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία, σε αναμονή της έκδοσης απόφασης από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Σήμερα ο Περιφερειάρχης υπέγραψε, ως έχει υποχρέωση, την απόφαση με την οποία θέτει εκ νέου σε προσωρινή αργία τους ανώτερους επίορκους υπαλλήλους μέχρι την έκδοση απόφασης από το αρμόδιο δικαστήριο περί οριστικής παύσης από τα καθήκοντα τους. Ο Περιφερειάρχης οφείλει να υπογράψει συνεχίζοντας τη διαδικασία που ξεκίνησε από η προηγούμενη περιφερειακή αρχή".