Παρατείνεται η λειτουργία της περιοδικής έκθεσης «Εγκώμιον Τυρνάβου», που φιλοξενείται από τον περασμένο Φεβρουάριο στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Η έκθεση συνδιοργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και περιλαμβάνει εικόνες από πολλούς ναούς του Τυρνάβου.

Εκτίθενται, επίσης, έργα αργυροχοΐας, που φανερώνουν τη σημασία των εργαστηρίων του Τυρνάβου τον 17ο αιώνα, μια εποχή κατά την οποία η πόλη γνώρισε σπουδαία πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη και αποτελούσε τη δεύτερη έδρα της Μητρόπολης Λαρίσης.

Οι εικόνες συντηρήθηκαν στα εργαστήρια του Διαχρονικού Μουσείου με πρωτοβουλία της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό. Ο σχεδιασμός της έκθεσης προβλέπει την περιοδική ανανέωσή της ώστε να προβάλλεται διαρκώς το μεγάλο έργο της συντήρησης.

Αρχικά περιέλαβε εικόνες από τους ναούς των Αγίων Αναργύρων, Αγίου Αντωνίου, Αγίου Γεωργίου, Αγίας Τριάδας και της Παναγίας Φανερωμένης. Πρόσφατα οι εικόνες των Αγίων Αναργύρων επιστράφηκαν στον ναό και στη θέση τους εκτίθενται νέες προερχόμενες από τον ναό του Αγίου Νικολάου Τουραχάν.

Με αφορμή την παράταση της έκθεσης η Εφορεία Αρχαιοτήτων έχει προγραμματίσει δύο ξεναγήσεις ανοιχτές για το κοινό, την Παρασκευή 11 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 08.00-20.00.

Είσοδος ελεύθερη.