Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΑΠΗ της Ραψάνης που διοργάνωσε ο Δήμος Τεμπών μαζί με το προσωπικό, με αφορμή την κοπή πίτας για το νέο έτος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στην αίθουσα του ΚΑΠΗ σε ζεστό και εγκάρδιο κλίμα. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη, ενώ τα μέλη των ΚΑΠΗ είχαν την ευκαιρία μετά από δύο χρόνια να βεθούν όλοι μαζί και να ανταλλάξουν ευχές!

Ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης ευχαρίστησε για την παρουσία τους τα μέλη του ΚΑΠΗ, τον Βουλευτή της Ν.Δ. Νομού Λάρισας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο και όλους τους προσκεκλημένους συναδέλφους στην αυτοδιοίκηση, την Προισταμένη Κοινωνικής Υπηρεσίας κα. Πανωραία Τσικλητάρη καθώς και τους εργαζόμενους στο Δήμο, που με ιδιαίτερο ζήλο αφουγκράζονται τις ανάγκες των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, ενώ υπογράμμισε πως η Δημοτική Αρχή έχει στο επίκεντρο της πολιτικής της τον άνθρωπο και πρόθεσή της είναι να αυξηθούν και να αναβαθμιστούν οι παροχές που αξίζουν να απολαμβάνουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας.
Την εκδήλωσε έκλεισε η κα. Ανδρομάχη Τσέτσιλα με ένα αριστουργηματικό ποίημα και ο κ. Ηλίας Παπακώστας με παραδοσιακό τραγούδι.
Όλοι εξέφρασαν τις πιο θερμές ευχές τους στα μέλη των ΚΑΠΗ για μια νέα χρονιά με υγεία και πολλές όμορφες εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν.

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Ολύμπου στο καφενείο στην Κουλούρα.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δήμου Τεμπών κ. Δημήτριο Μαιμάρη και τον Πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.Π.Ε.Π. Τεμπών κ. Γιώργο Νικολάου.
Ο Δήμαρχος Τεμπών στον σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, καθώς και τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Κοκκώνη και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και καλές ψαριές. Πρόσθεσε δε, την ευχή να ιδρυθούν ακόμη περισσότεροι Σύλλογοι Ερασιτεχνών Αλιέων στην Ελλάδα. Εξήρε το έργο του ΣΕΑΚΟ, το οποίο είναι πολυεπίπεδο, καθώς εκτός των άλλων δραστηριοτήτων μεριμνούν και για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και ειδικότερα του Δέλτα του Πηνειού. Είναι οι θεματοφύλακες του Πηνειού! "Ως δημοτική Αρχή είμαστε δίπλα σας. Η συνεργασία μαζί σας είναι υποδειγματική. Όταν σας χρειαστήκαμε είσασταν παρόντες, αλλά και όταν εσείς μας χρειαστήκατε είμασταν εκεί", τόνισε ο Δήμαρχος κ. Μανώλης.

Ακόμη την ίδια μέρα, το Α.Τ. Τεμπών έκοψε την πρωτοχριάτικη πίτα του στην Ιτέα του Δήμου Τεμπών.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Δημήτριο Μαιμάρη και τον Πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.Π.Ε.Π. Τεμπών κ. Γεώργιο Νικολάου και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Νικόλαο Μητσογιάννη.
Ο Δήμαρχος Τεμπών ευχαρίστησε τον Διοικητή του Α.Τ. Τεμπών κ. Πρόδρομο Χαρισμανίδη για το ευγενικό κάλεσμά του και για τις υψηλές, σημαντικές και χρήσιμες υπηρεσίες που προσφέρει με σκοπό να προστατεύει τις ζωές και την ασφάλεια των πολιτών του Δήμου Τεμπών. Ευχήθηκε δε στους αστυνομικούς του τμήματος καλή και ασφαλή χρονιά με υγεία και τόνισε ότι η δημοτική Αρχή παραμένει αρωγός και πολύτιμος συνεργάτης. Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Τεμπών και του Α.Τ. Τεμπών είναι και θα παραμείνει αγαστή.

Επίσης, την ίδια μέρα την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου σε κέντρο διασκέδασης στον Αμπελώνα.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Δημήτριο Μαιμάρη και τον Πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.Π.Ε.Π. Τεμπών κ. Γεώργιο Νικολάου.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τεμπών ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Συλλόγου κα. Δήμητρα Τάσιου για την πρόσκλησή της, καθώς και τα μέλη του Συλλόγου και τους παρευρισκόμενους. Ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και πρόσθεσε ότι, ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου προάγει την παράδοση και μεταλαμπαδεύει την πολιτιστική μας κληρονομιά και στις νεότερες γενιές. Τόνισε ότι, η δημοτική Αρχή ήταν, είναι και θα είναι πάντα στο πλευρά του Συλλόγου.

Η μέρα τελείωσε με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Μουσικής Σχολής στο Συκούριο.
Εκεί παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Νέσσωνος κ. Χρήστος Κρικώνης, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αμπελακίων κ. Ζήσης Γκανάτσιος, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Π.Ε.Π. Τεμπών κ. Γεώργιος Νικολάου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κώστας Κολλάτος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλης Γκουντής, ο Διευθυντής της Μουσικής Σχολής κ. Χρήστος Κτιστάκης, η καθηγήτρια της Μουσικής Σχολής κα. Πόπη Τσόκανου, η κα. Γεωργία Φάκα και παιδιά - μαθητές της Μουσικής Σχολής με τους γονείς τους.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τεμπών, ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και ευχαρίστησε τον Διευθυντή αλλά και τους καθηγητές της μουσικής σχολής, την Φιλαρμονική και τη μικτή χορωδία για την προσφορά τους στη Μουσική Σχολή και ζήτησε από γονείς να εμπιστευθούν τα παδιά τους στη Μουσική Σχολή του δήμου Τεμπών. Ελπίζουμε σε περισσότερες εγγραφές μαθητών, καθώς η Μουσική αφενός μεν προάγει πολιτισμό, αφετέρου δε καλλιεργεί την παιδεία και την ευγένεια.