Με τον υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη επικοινώνησε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αιτήματα της ΕΣΠΕΘ.

Μέλη του ΔΣ της ΕΣΠΕΘ, επισκέφτηκαν την κα Μπίζιου στο πολιτικό της γραφείο και της έθεσαν το ζήτημα που απασχολεί έντονα μεγάλο αριθμό στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ΕΠΟΠ, αυτό της υποχρεωτικής αποστράτευσης τους στην ηλικία των 50 ετών. Το ΝΔ 445/1974 υποχρεώνει τους ΕΠΟΠ σε έξοδο από τις Ένοπλες Δυνάμεις όταν γίνονται 50, «παροπλίζοντάς» τους σε μια εξαιρετικά παραγωγική ηλικία χωρίς να λαμβάνει υπόψη ότι οι εμπειρίες και η κατάρτιση ενός στρατιωτικού δύσκολα αξιοποιούνται σε άλλους επαγγελματικώς χώρους.

Την αλλαγή του ορίου ηλικίας, υποχρεωτικής συνταξιοδότησής τους, επιδιώκουν σήμερα οι στρατιωτικοί ΕΠΟΠ προκειμένου να μην υπάρχει το φαινόμενο της αποστράτευσης με μόλις 22 συντάξιμα έτη υπηρεσίας.

Αμέσως μετά την επικοινωνία της με το Μέγαρο Μαξίμου η κα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ τέσσερα χρόνια τώρα αποδεικνύει έμπρακτα την εκτίμησή της στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας, αναγνωρίζοντας την σημαντική προσφορά τους στην ασφάλεια της χώρας μας. Ο κ. Υπουργός με διαβεβαίωσε ότι και τώρα θα αναζητηθεί η βέλτιστη λύση στο πρόβλημα».