Σήμερα η Ορθοδοξία μας τιμά τους τρεις Ιεράρχες, τους Διδάσκαλους της Εκκλησίας μας, οι οποίοι αναδείχθηκαν Άγιοι των Γραμμάτων.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στον ιερό Ναό του Αγίου Θωμά στο Μακρυχώρι, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Γόννων και Πρόεδρο της Ά Θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Βασίλειο Σίμο, παρουσία μαθητών του Δήμου Τεμπών και εκπαιδευτικών.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Τεμπών αναφέρει:

"Οι τρεις επιφανείς Άγιοι, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Βασίλειος ο Μέγας και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός με τη βαθιά τους πίστη και τον φιλοσοφικό τους στοχασμό, τη βαθιά πίστη και την άδολη αγάπη τους προς τον άνθρωπο αναδείχθηκαν μεγάλοι παιδαγωγοί, αξιόλογοι διδάσκαλοι και ταλαντούχοι συγγραφείς.

Αποτελούν πρότυπα φιλανθρωπίας και το παράδειγμα τους βίου τους παραμένει ακόμη ζωντανό για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο βίος των Μεγάλων Διδασκάλων ας αποτελέσει ζωντανό παράδειγμα και ας εμπνεύσει τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς μας, ώστε να αναδειχθούν οι αξίες της παιδείας και των γραμμάτων.

Η πίστη και η υπομονή και η αγάπη των Τριών Ιεραρχών για τα γράμματα να αποτελέσουν χρήσιμα εφόδια για τους μαθητές μας.

Εύχομαι χρόνια πολλά και καλή πρόοδο σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές του Δήμου Τεμπών και επίσης εύχομαι καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς, ώστε να παραδώσουν στην κοινωνία ολοκληρωμένους ανθρώπους παιδαγωγικά και πνευματικά, καθώς και άξιους αυριανούς πολίτες."