Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του Καλλιτεχνικού Προγραμματισμού, καθώς και για την παρουσίαση του καλλιτεχνικού Διευθυντή και του ειδικού συμβούλου του Θεσσαλικού θεάτρου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον Μύλο του Παππά, παρόντος του δημάρχου Λαρισαίων Θανάση Μαμάκου. Τον δήμαρχο πλαισίωναν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμάς Ρετσιάνης, ο Πρόεδρος του Θ.Θ.Φώτης Τζατζάκης, ο καλλιτεχνικός Διευθυντής  Ορέστης Τάτσης και ο ειδικός σύμβουλος Προώθησης και Επικοινωνίας Λάκης Λαζόπουλος.

Διευκρινίστηκε ότι ο ρόλος του Λάκη Λαζόπουλου θα είναι συμβουλευτικός, με τον γνωστό ηθοποιό να ζητά να δοθούν χρήματα πρώτα για την αποκατάσταση των πλημμυροπαθών και μετά για το Θεσσαλικό Θέατρο. Ο κ. Λαζόπουλος μάλιστα έχει έρθει ήδη σε επαφή με παράγοντες ώστε να ενισχύσουν τις παραγωγές του θεάτρου.

Ο πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου, Φώτης Τζατζάκης, ανέφερε ότι άπαντες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και δουλεύουν σκληρά για το Θέατρο το οποίο χαρακτήρισε «καλλιτεχνικό μας διαμάντι». «Πλέον οι δυνάμεις μας πολλαπλασιάζονται μέσα από τη συνεργασία μας με τον Λάκη Λαζόπουλο και τον καλλιτεχνικό διευθυντή Ορέστη Τάτση», κατέληξε ο κ. Τζατζάκης.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμάς Ρετσιάνης, έκανε αναφορά στη σχέση των Λαρισαίων με το Θέατρο εν γένει, μίλησε για το Α’ και το Β’ Αρχαίο Θέατρο εκτός των άλλων, ενώ το θέατρο της Λάρισας με τα δυο πρόσωπα που συνεργάζεται πλέον βάζει τα εχέγγυα για ένα λαμπρό μέλλον.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Ορέστης Τάτσης, τόνισε ότι: «Το Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ακολουθεί η παράσταση του Κωνσταντίνου Ντέλλα στο Β’ Αρχαίο Θέατρο, οι »γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα». Θέλουμε να οργανώσουμε τις παραστάσεις μας και τα εργαστήριά μας με θεματική τη γυναίκα. Η πρώτη παράσταση θα είναι της Παιδικής Σκηνής με το »Αγαπητέ μου Τσάρλι», στις 6 Οκτωβρίου, ένα έργο που έχει τιμηθεί με βραβεία, θα ακολουθήσει η Κεντρική Σκηνή με το έργο »Με δύναμη από την Κηφισιά».

Ο Λάκης Λαζόπουλος αφού ανέφερε ότι »Οι Θεσμοφοριάζουσες, η κωμωδία του Αριστοφάνη θα ανέβει στη σκηνή για τα πενήντα χρόνια του Θεσσαλικού, με την βοήθεια του παραγωγού κ. Τάγαρη», δήλωσε ότι είναι σημαντικό να κινητοποιηθούν τα παιδιά της Θεσσαλίας και να βρίσκουν κι εκείνα πόρτες ανοιχτές, όπως είχε βρει πριν πολλές δεκαετίες την πόρτα του Θεσσαλικού Θεάτρου κι εκείνος ανοιχτή. «Το Θέατρο είναι πολύ σημαντικό για τη Λάρισα, εκτιμούμε όλους όσοι έχουν δουλέψει εδώ», κατέληξε ο κ. Λαζόπουλος.

Επίσης, από 28-30 Σεπτεμβρίου θα γίνουν ανοιχτές ακροάσεις στο Θεσσαλικό Θέατρο για ηθοποιούς, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί και τις προηγούμενες ημέρες.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr