Αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, επέστρεψε από την Σύρο, έπειτα από την συμμετοχή του στο 10ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ερμούπολης, που διεξήχθη στις 2 Ιουνίου 2024 και διοργάνωσε ο Μουσικός Όμιλος Σύρου, το τμήμα παραδοσιακού τραγουδιού του Μ.Ε.Σ. Αβέρωφ «ο Θετταλός», πλαισιωμένο και από ένα κλιμάκιο του αντίστοιχου τμήματος του Πολιτιστικού Κέντρου ΔΕΗ Λάρισας, που πραγματοποιήθηκε στο ξακουστό Θέατρο Απόλλων.

Ο υπεύθυνος και καθοδηγητής του μουσικού αυτού συνόλου, από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, Γεώργιος Τερζούδης, είχε ετοιμάσει ένα μουσικό πρόγραμμα ιδιαίτερης δυσκολίας, με τραγούδια κυρίως της νησιωτικής Ελλάδος, ώστε η χορωδία εκπροσώπησε επάξια την πόλη μας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο μητροπολίτης Σύρου Τήνου Άνδρου Κέας και Μήλου κ.κ. Δωρόθεος Β΄, ο δήμαρχος Σύρου κ. Αλέξης Αθανασίου, ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου κ. Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, η διευθύντρια Μουσικού Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων κα. Εύα Βασιλοπούλου και πλήθος κόσμου που κατέκλεισαν το Θέατρο και καταχειροκρότησαν την χορωδία.

Την αποστολή συνόδευσε η πρόεδρος του Συλλόγου Αικατερίνη Ευαγγέλου που μοιράστηκε την χαρά αυτής της επιτυχίας, μαζί με τους συμμετέχοντες.