Σε συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκου για την απώλεια της Ανδρονίκης Χατζηαβραάμ, αναφέρονται τα εξής:

“Με θλίψη και πόνο αποχαιρετούμε την καλή φίλη, τη συνεργάτη, τη συνοδοιπόρο Ανδρονίκη Χατζηαβραάμ, που έφυγε τόσο απροσδόκητα από τη ζωή.

Η Ανδρονίκη αποδείκνυε στην πράξη, καθημερινά, τη δύναμη και την αποφασιστικότητά της, μέσα και από τις πρωτοβουλίες και τις προτάσεις της για μια Λάρισα ισότιμης πρόσβασης σε όλους.


Τίμησε την παράταξή μας -και εμένα προσωπικά, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος, στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023. Μαζί δώσαμε τη μάχη για να αλλάξουμε την πόλη.

Τίμησε και τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα, καθώς ήταν μέλος του ΔΣ.

Μέσα από τη μεγάλη της αγάπη, τη ζωγραφική, έδωσε την ευκαιρία σε όλους μας, πριν από λίγες ημέρες, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, να βιώσουμε τη ζωή με τα «μάτια» ενός πραγματικά χαρισματικού ανθρώπου.

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς της και να πω ότι είμαι περήφανος και τυχερός που την γνώρισα και συνεργάστηκα μαζί της.

Καλό ταξίδι, Ανδρονίκη…

Λίγα λόγια

Η Ανδρονίκη Χατζηαβραάμ γεννήθηκε το 1962 στη Λάρισα, όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της. Μεγάλη της αγάπη ήταν η ζωγραφική.

Ήταν μέλος του Συλλόγου Αναπήρων Λάρισας και είχε στο ενεργητικό της σημαντικές δημόσιες παρεμβάσεις, σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και μετακίνησης των ΑμεΑ στην πόλη της Λάρισας.

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2024 εγκαινίασε την πρώτη προσωπική της έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο «37 Στιγμές», στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Μάλιστα, έναν από τους πίνακες αυτής της Συλλογής της τον έχει δωρίσει στον Δήμο Λαρισαίων”.

H Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα συνήλθε εκτάκτως δια περιφοράς σήμερα Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024 μετά την αναγγελία του θανάτου της Ανδρονίκης Χατζηαβραάμ μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και αποφάσισε ομόφωνα:​

1. Να εκφράσει τα συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

2. Να παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία.

3.Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

4. Να συνεχίσει η Πινακοθήκη να είναι αρωγός στο έργο καλλιτεχνών με ειδικές ανάγκες

5. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στα ΜΜΕ και στον τύπο