Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη δωρεάν μονοήμερη εκδρομή που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας για τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δ. Λαρισαίων στην Ιερά Μονή του Αγίου  Παϊσίου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Το ενδιαφέρον των μελών ήταν εντυπωσιακό και συμμετείχαν σε αυτή 350 άτομα.

Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε εναλλαγές τοπίων και εμπειριών. Συγκεκριμένα τα μέλη επισκέφθηκαν τη γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή. Η Ιερά Μονή είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη. Στη Μονή εκτός από τα λείψανα του Αγίου Αρσενίου υπάρχει και ο τάφος του Αγίου Παϊσίου τον οποίο προσκύνησαν με ευλάβεια οι συμμετέχοντες.

Η φιλοξενία και η κατανυκτική ατμόσφαιρα άφησαν στους εκδρομείς τις καλύτερες εντυπώσεις. Τα συναισθήματά τους ήταν έντονα και βίωσαν την πνευματικότητα που πρόσφερε η επίσκεψη στο μοναστήρι.

Αμέσως μετά ακολούθησε γεύμα σε παραλιακή ταβέρνα στην περιοχή της Περαίας και απογευματινός καφές στη Θεσσαλονίκη.

Στην προσκυνηματική εκδρομή τα μέλη των ΚΑΠΗσυνόδευσαν κοινωνικοί λειτουργοί και νοσηλεύτριες της Διεύθυνσης Πρόνοιας.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλεςδωρεάν πολιτιστικές διαδρομέςμε σκοπό να καλλιεργήσουν το ενδιαφέρον των ηλικιωμένων για την ιστορία, την παράδοση, τον πολιτισμό μας, καθώς και να συμβάλλουνστην ψυχική τους ανάτασηκαι στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ τους.