Στο πλαίσιο της 11ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού που έχει θεσπιστεί από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ως αναγνώριση της αξίας που έχει η άθληση και ο αθλητισμός ευρύτερα τόσο σε επίπεδο υγείας και ευεξίας όσο και ως ευχάριστη δραστηριότητα και πολύτιμη εμπειρία κοινωνικοποίησης και ομαδικότητας, το 6ο Γυμνάσιο Λάρισας τίμησε τη συγκεκριμένη μέρα με το σύνθημα «Αθλούμαστε μαζί, δίνουμε ποιότητα στη ζωή».

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

«Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας με την καθοδήγηση της κ. Γιαλαμά Αναστασίας, καθηγήτριας Εικαστικών του σχολείου μας, δημιούργησαν ένα εικαστικό έργο-πανό με θέμα τον αθλητισμό για να αναδείξουν τα οφέλη και τη σημασία φυσικής δραστηριότητας, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Σήμερα, επίσης, στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκαν εκδηλώσεις και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν διάφορα αθλήματα, συμμετείχαν σε σχετικές βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις και αθλητικές δραστηριότητες και βίωσαν μια ξεχωριστή μέρα γεμάτη από παιχνίδι, αθλητισμό, γυμναστική και έμπνευση.

Έπαιξαν μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο ανάλογα με το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν τις προηγούμενες μέρες και την υποστήριξη των καθηγητών Φυσικής Αγωγής, κ. Κακαράντζα Γεωργίου και κ. Τζιατζιά Μιχαήλ.

Το σχολείο μας φιλοξένησε, ακόμη, εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε η οποίοι παρουσίασαν το μαχητικό άθλημα, τις βασικές τεχνικές του με εξειδικευμένους ομοσπονδιακούς προπονητές και υλοποίησαν βιωματικές δράσεις με τη συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών.

Έτσι, γνώρισαν τον αρμονικό συνδυασμό σχεδιασμού, κίνησης και έντασης, που γυμνάζει ολόκληρο το σώμα και ενεργοποιεί το σύνολο των μυών, το σπορ που διασφαλίζει την πνευματική υγεία, τονώνοντας την αυτοπεποίθηση και τον αυτοέλεγχο μέσα και έξω από το χώρο του μαθήματος.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Παπαμαργαρίτης Βασίλειος και ο Σύλλογος Διδασκόντων μίλησαν στα παιδιά για την αξία του αθλητισμού, της προσπάθειας και του «ευ αγωνίζεσθαι» και τα ευχαρίστησαν για τη συμμετοχή τους σε όλες τις δραστηριότητες και την ανάληψη πρωτοβουλιών τους αναπτύσσοντας τις κοινωνικές τους δεξιότητες και βελτιώνοντας τη φυσική και ψυχική τους κατάσταση, με απώτερο στόχο την υιοθέτηση ενός σωστού τρόπου ζωής και στην ενήλικη ζωή τους».