Όλα έχουν να κάνουν με το να βρίσκεσαι στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή.

Το θέμα είναι βέβαια να έχεις και καλή διαίσθηση και λίγη τύχη. Όλα έχουν να κάνουν με αυτό το timing, το οποίο πολλοί ευγνωμονούν και άλλοι καταριούνται. Αλλά μεταξύ μας, το timing είναι το παν!

Το σωστό timing είναι ένας κρίσιμος παράγοντας, που είτε θα σου επιτρέψει να πετύχεις περισσότερα σε μικρότερο χρονικό διάστημα, είτε όχι. Επομένως το timing σίγουρα δεν έχει να κάνει με το χρόνο, έχει να κάνει απλώς με την τύχη.

Με βάση αυτό, τα καλά νέα είναι ότι ΕΣΥ είσαι αυτ@ που «ελέγχει» και επηρεάζει το timing της ζωής σου και πολλές φορές και την τύχη σου.  Εσύ είσαι αυτ@ που αναλαμβάνει δράση, οπότε με λίγη καλή εξάσκηση και λίγη πνευματική αφύπνιση, μπορείς να καταφέρεις πολλά.

Το να πιστεύεις ότι βρίσκεσαι ακριβώς εκεί που πρέπει να είσαι, δεν είναι πάντα εύκολο

Η εμπιστοσύνη στο χρονοδιάγραμμα της ζωής σου αρχίζει με το να αντιμετωπίσεις και να αποδέχεσαι τα ήδη κεκτημένα. Αποδοχή σημαίνει απλώς, ότι πρέπει να παραδέχεσαι το πού βρίσκεσαι -όσο άσχημη κι αν είναι αυτή η κατάσταση. Το να προσποιείσαι ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά δεν θα σε οδηγήσει πουθενά. Στην πραγματικότητα, το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να επιβραδύνει την πρόοδό σου.

Μπορείς να χτίσεις κάτι στέρεο μόνο όταν τα θεμέλια είναι στέρεα. Και πιστεύω ότι η αποδοχή είναι το κλειδί για να δημιουργήσεις κάτι καινούργιο. Κάτι πιο ευθυγραμμισμένο.

Και μετά πώς; Πώς να εμπιστευτώ το timing;

Αυτό είναι μια επιλογή. Είναι κάτι που αποφασίζεις να κάνεις. Αποφασίζεις να πιστέψεις ότι η ζωή συμβαίνει για εσένα και όχι σε εσένα. Αποφασίζεις να πιστέψεις ότι μια ανώτερη δύναμη έχει ένα τμήμα σχεδιασμού που είναι πολύ πιο ικανό και προηγμένο, από οτιδήποτε εσύ και εγώ θα μπορούσαμε ποτέ να δημιουργήσουμε ή να οραματιστούμε.

Αποφασίζεις να πιστέψεις ότι υπάρχει κάτι καλύτερο για εσένα, και ότι αυτό παίρνει το δρόμο του προς εσένα. Ακόμα και όταν δεν μπορείς να το δεις. Ακόμα και όταν αισθάνεσαι σαν να έχεις κολλήσει κάπου για πάντα. Ακόμα και όταν σου φαίνεται άδικο.

Μη σταματάς να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου αυτό όσο συχνά χρειάζεται: Εμπιστεύομαι το timing και την τύχη στη ζωή μου!

Όπως είπε ο Steve Jobs: “Δεν μπορείς να συνδέσεις τις τελείες κοιτάζοντας μπροστά- μπορείς να τις συνδέσεις μόνο κοιτάζοντας πίσω”.

Αυτό είναι τόσο αληθινό. Εκ των υστέρων σχεδόν τα πάντα, τα γεγονότα που συνέβησαν και ο τρόπος που έγιναν, βγάζουν νόημα. Μου θυμίζει έναν φίλο, που μου είπε ότι καταλαβαίνει γιατί δεν γνώρισε νωρίτερα την κοπέλα του. Μπορεί να καταλάβει ακριβώς γιατί, αν είχαν συναντηθεί νωρίτερα, δεν θα ήταν έτοιμοι.

Μπορείς να συνδέσεις τις ακριβείς τελείες που σε οδήγησαν στο σημείο που βρίσκεσαι σήμερα. Ανεξάρτητα από το πόσο απογοητευτικό ήταν, όταν στη διαδρομή υπήρξαν στιγμές που ένιωθες αδικημέν@ και χαμέν@.

Δεν είναι γραφτό να τα καταλάβεις όλα αυτή τη στιγμή. Δεν είναι γραφτό να ξέρεις πώς θα συμβεί κάτι. Ή πότε. Δεν είναι η δική σου δουλειά αυτή! Η δουλειά σου είναι να επιλέξεις να επικεντρωθείς σε αυτό που μπορείς να ελέγξεις – δηλαδή τις πράξεις σου, τις σκέψεις σου, τη δόνησή σου και τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεσαι στα συναισθήματά σου.

Και όταν είναι δύσκολο να νιώσεις την εμπιστοσύνη, μπορείς να δοκιμάσεις αυτές τά τα tips, για να αποτρέψεις τον εαυτό σου από το να μπαίνει σε “κατάσταση ελέγχου” ή να αναλαμβάνει δράσεις δεξιά, αριστερά και στο κέντρο, απλώς και μόνο επειδή αναζητά τη βεβαιότητα.

Προσγείωσε και “κέντραρε” τον εαυτό σου

Να είσαι αφοσιωμέν@ αλλά όχι προσκολλημέν@

Αναζήτησε μικρά σημάδια ή αποδείξεις

Μίλα σε δικούς σου ανθρώπους για τις ανησυχίες σου

Συνέχισε να προχωράς και να ονειρεύεσαι

savoirville.gr