Πραγματοποιήθηκε η 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Τοπικού Προγράμματος LEADER στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για την προγραμματική περίοδο 2023 – 2027 (ΕΔΠ LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023 – 2027)της ΟΤΔ –Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Λάρισας «ΑΕΝΟΛ Α.Ε».

Στην Επιτροπή που συστήθηκε με απόφαση του Δ.Σ της ΑΕΝΟΛ Α.Ε. προκειμένου να αποτελέσει το επίπεδο λήψης αποφάσεων για τη διαχείριση του Τοπικού προγράμματος LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 για την Π.Ε. Λάρισας , συμμετέχουν οι φορείς με τους παρακάτω εκπροσώπους τους:

- Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με εκπρόσωπο τον κ. Γαλλιού Μαρία -Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας

- Ο Δήμος Ελασσόνας με εκπρόσωπο τον κ. Κυριλλίδη Γεώργιο-Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΕΝΟΛ Α.Ε.

- ΤοΕπιμελητήριο Λάρισας με εκπρόσωπο τον κ. Οικονόμου Δημήτριο

- ΟΜορφωτικός Σύλλογος Τυρνάβουμε εκπρόσωπο τον κ. Περιλή Θεόδωρο

- Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αιγοπροβάτων Ελασσόνας «ΓΑΛΑΕΛΑΣ» με εκπρόσωπο τον κ. Ζιώζια Νικόλαο

- Ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός –Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σπαρμού «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ» με εκπρόσωπο την κ. Νίκου Βικτωρία και,

- Η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών (ΕΟΔΥΑ) με εκπρόσωπο τον κ. Λέτσα Ξενοφών.

Ο Πρόεδρος της«ΑΕΝΟΛ Α.Ε.» και Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γάτσας Νικόλαος καλωσόρισε τα μέλη της ΕΔΠ LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023 – 2027 και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους.

Στη συνέχεια η ΕΔΠ προχώρησε στην εκλογή Προέδρου και Γραμματέα, ως εξής:

● Γαλλιού Μαρία - Πρόεδρος

● Κυριλλίδης Γεώργιος - Γραμματέας

Η νέα Πρόεδρος κα. Γαλλιού Μαρία ευχαρίστησε το σώμα για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό της και ευχήθηκε καλή συνεργασία, καλή θητεία και τόνισε την διάθεση όλων να αγωνιστούν με ζήλο για μια αποτελεσματική, αυτόνομη και πολυσυμμετοχική διαχείριση, υλοποίηση και εφαρμογή του Τοπικού Προγράμματος LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023 – 2027που είναι άλλωστε και ο σκοπός της δημιουργίας αυτής της επιτροπής .

Στη συνέχεια τα μέλη της Επιτροπής ενέκριναν το Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας της, προχώρησαν στην 1η Τροποποίηση του Τοπικού Προγράμματος LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 για την Π.Ε. Λάρισας.