Το 33ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας, σας προσκαλεί στα εγκαίνια και ονοματοδοσία της βιβλιοθήκης του, ως «Κατερίνα Αναγνώστου» στη μνήμη της Λαρισαίας λογοτέχνιδας, την Τρίτη 15/10/2024 και ώρα 18:00.

Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο αμφιθέατρο του σχολείου με ομιλήτριες την Ελένη Χριστούλα - Πατελοδήμου εκπαιδευτικό - ποιήτρια και την Ευδοκία Ποιμενίδου εκπαιδευτικό - συγγραφέα. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ομάδα της χορωδίας του σχολείου, με υπεύθυνη μουσικό την Κασιάρη Ευτυχία και θα συντονίσει η υπεύθυνη της σχολικής βιβλιοθήκης Καραμανέ Χρύσα.

Η Κατερίνα Αναγνώστου πρωτοεμφανίστηκε στο χώρο της λογοτεχνίας για παιδιά το 1994, με το βιβλίο «Χωρίς πυξίδα», εκδόσεις Ηράκλειτος και στη συνέχεια εξέδωσε είκοσι βιβλία από γνωστούς και μεγάλους εκδοτικούς οίκους: Ηράκλειτο, Ρώσση, Μίνωα, Καστανιώτη, Ελληνικά Γράμματα, Μικρή Μίλητο, Δίπτυχο, Σαΐτη, Κέδρο.

Το έργο της Κατερίνας Αναγνώστου περιλαμβάνει έντεχνα παραμύθια, παραμυθιακές ιστορίες, διηγήματα, μυθιστορήματα και θεατρικά.

Από τις εκδόσεις Ρώσση εκδόθηκε το βιβλίο «Η χώρα των Σιδερένιων» (1995), από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφόρησαν οκτώ βιβλία: «Η Μαραζούπολη που ξανάγινε Ανθούπολη» (1997), «Μια φορά μια φωλιά» (1999), «Το αστεράκι που έτρεχε να συναντήσει τα Χριστούγεννα» (1999), «Με το ποδήλατο του ανέμου» (2001), «Πατατατράκ» (2001), «Η πάπια που ήθελε να γίνει μαμά» (2004), «Ο σκαντζόχοιρος που ήθελε να τον χαϊδέψουν» (2010), «Ο σκαντζόχοιρος που έχασε τα καρφιά του» (2012). Από τις εκδόσεις Καστανιώτης εκδόθηκαν δύο βιβλία: «Ο γάιδαρος του αυτοκράτορα» (1997) και «Η συμμορία των κούκων» (1997).