Εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning απονεμήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας από τον Εθνικό οργανισμό Υποστήριξης eTwinning για το ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό έργο με τίτλο “Lighthouses That Illuminate” που ολοκληρώθηκε από μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων β1 και γ1 γυμνασίου τη σχολική χρονιά 2023-2024 και υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις: Τσιούκα Ευαγγελία (συντονίστρια έργου), Γατσιού Ελένη, Κακαγιάννη Βασιλική, Κοσμάνου Βασιλική, Ρήτου Κασσιανή και Τόλιου Ζωή.

Η Εθνική Ετικέτα Ποιότητας είναι μια διάκριση που απονέμεται για έργα eTwinning που διακρίνονται για εξαιρετική ποιότητα και καινοτομία, αλλά και για την ποιότητα της συνεργασίας, τη δημιουργικότητα και την επίδραση του έργου στη μαθησιακή διαδικασία.

Το σχολείο υλοποίησε το πρόγραμμα “Lighthouses That Illuminate” σε συνεργασία με το σχολείο IES Ingeniero De La Cierva στη Μούρθια της Ισπανίας με στόχο μαθητές και μαθήτριες να “επισκεφθούν” εικονικά τους φάρους της Ευρώπης και να αναπτύξουν γνώση προσεγγίζοντας διαθεματικά τους φάρους, χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία Web 2.0 και συμμετέχοντας σε συνεργατικές δραστηριότητες με μεικτές διακρατικές ομάδες.

Οι μουσικές δραστηριότητες (αυτοσχεδιασμός, συγχρονισμός κινήσεων με τον ρυθμό) και οι εικαστικές δραστηριότητες, όπως η κατασκευή φάρων με ανακυκλώσιμα υλικά, η δημιουργία του παιχνιδιού “Το κυνήγι του… χαμένου Φάρου” εμπλούτισαν την εκπαιδευτική διαδικασία, καθιστώντας τη μάθηση πιο ευχάριστη και αποτελεσματική.

Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές και μαθήτριές μας για την ενεργό συμμετοχή τους και την άψογη συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος.