Ο κορονοϊός άφησε βαρύ αποτύπωμα στους επιδημιολογικούς δείκτες μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, με τους ειδικούς, ωστόσο, και την κυβέρνηση να προσανατολίζονται στην κατάργηση των εναπομεινάντων μέτρων περιορισμού, δηλαδή της μάσκας και του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Το σύνθημα για το τέλος της πανδημίας έχει δοθεί για τη χώρα μας και η άρση νέων περιορισμών έρχεται πιθανότατα πριν από το Πάσχα.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών Γκίκας Μαγιορκίνης στον ΣΚΑΪ, το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το λεγόμενο Green Pass αναμένεται να καταργηθεί στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, ωστόσο υπάρχουν και σκέψεις για κατάργησή του μετά το Πάσχα.

Αυτό σημαίνει ότι μέσα στον Απρίλιο απελευθερώνεται πλήρως η εστίαση για τους ανεμβολίαστους.

Πότε καταργούνται οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους

Εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού, έρχεται, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μαγιορκίνη και η οριστική κατάργηση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.

Ο επιστήμονας παρέθεσε ένα χρονοδιάγραμμα αναφορικά με την κατάργηση του μέτρου της μάσκας, λέγοντας πως μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν καταργηθεί αρχικά στους επαγγελματικούς χώρους, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει ποιοι είναι αυτοί.

Πιθανότατα στα εμπορικά καταστήματα και στους χώρους θεάματος.

Ωστόσο, τόνισε πως η κατάργησή της θα έρθει τελευταία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και στα σούπερ μάρκετ.

Τέλος τόνισε ότι η υποχρέωση χρήσης μάσκας θα παραμείνει σε νοσοκομεία, γηροκομεία και χώρους όπου υπάρχουν ασθενείς και ευάλωτες ομάδες.

Υπενθυμίζεται πως η υποχρέωση των πολιτών να φορούν μάσκα στους εξωτερικούς χώρους καταργήθηκε στις 5 Μάρτιου, με τη σύσταση να παραμένει μόνο όπου παρατηρείται συνωστισμός.

ieidiseis.gr