Ξεκινάει την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024, το 9ο διακαλλιτεχνικό και διεπιστημονικό Φεστιβάλ OPEN NIGHTS στον Μύλο του Παππά, με θέμα τη ΓΗ, ενώ παράλληλα, την ίδια ημέρα, στις 7:30 το απόγευμα, εγκαινιάζεται η εικαστική έκθεση “Εικαστικά έργα – comic – φωτογραφία – video – installations”. Νωρίτερα, στις 6:00 το απόγευμα, με αφορμή το θέμα της ΓΗΣ ξεκινάει κι ένα BAZAAR παραγωγών και δημιουργών που θα λειτουργεί την Παρασκευή 18 και ώρες 18:00 – 22:00 και το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και ώρες 11:00 – 15:00 και 18:00 – 22:00, στον Μύλο του Παππά.

Στο BAZAAR πρόκειται να εκθέσουν τα προϊόντα και τις δημιουργίες τους οι εξής παραγωγοί – δημιουργοί:

ΕΥΩΔΙΑ

Αρωματικά αφεψήματα – μπαχαρικά, αιθέρια έλαια & μέλι βιολογικής καλλιέργειας

Βαϊοπούλου Βησσαρία

Μελισσοχώρι Καρδίτσας

https://evodiaherbsoil.com

Κτήμα Σάκης Μηνάς

Βιολογικά κρασιά

Σαραντάπορο Ελασσόνας

https://oinos-mina.webnode.gr/

ΠΕΡΙΦΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ – ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ.

Αμύγδαλα- καρύδια- φουντούκια

Αργυροπούλι Λάρισας

https://amigdalo.blogspot.com/

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

imtp.anatoli@gmail.com

Diatriton

Έλαιο δράκου

Τhe Pokari project

https://thepokariproject.gr/

ΚΕΚΡΟΠΙΑ

Μελι ελληνικής γης

https://www.facebook.com/profile.php?id=100063522933953

Artifact

Χειροποίητα κοσμήματα που αφηγούνται μια ιστορία φτιαγμένη με ασυνήθιστα υλικά και αγάπη

https://www.instagram.com/artifacthandmadejewelry/

Στο πλαίσιο του BAZAAR του 9ου φεστιβάλ OPEN NIGHTS, η ομάδα Pokari Ρroject θα παρουσιάσει τη δουλειά της το Σάββατο 19/10 στις 12:00, στην αίθουσα σεμιναρίων στο ισόγειο του Μύλου του Παππά.

Το «The Pokari Project» είναι μια ομάδα χειροτεχνών, κτηνοτρόφων και επιστημόνων, η οποία στοχεύει στην αποκατάσταση της αξίας του πρόβειου μαλλιού.

Η εφεύρεση της οικονομικότερης συνθετικής πετρελαιοπαραγόμενης ίνας αντικατέστησε σταδιακά τη φυσική ίνα του μαλλιού. Έτσι, κατέρρευσε η βιομηχανία του μαλλιού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα -όχι μόνο στη χώρα μας- το πρόβειο μαλλί να θεωρείται πλέον απόβλητο.

Το Pokari Project επιθυμεί να επιστρέψει στο ελληνικό μαλλί την αξία του δημιουργώντας ένα βιώσιμο νήμα το οποίο στηρίζει τον πρωτογενή τομέα, συμβάλλει στη μείωση των αποβλήτων, τη διατήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς αλλά και στηρίζει την διατήρηση των αυτόχθονων φυλών προβάτων. Για περισσότερες πληροφορίες: https://thepokariproject.gr

Αμέσως μετά, στις 13:00, οι μοναχές της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ανατολής, μας προσκαλούν σε μια συζήτηση με θέμα τη «διατροφική αυτάρκεια».

Ζούμε σε μια εποχή που πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους να αντεπεξέλθουμε σε μια σειρά από αντιξοότητες, που όλο και πληθαίνουν. Εισηγείται η γερ. Θεοδέκτη, ηγουμένη της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ανατολής.

Το 9ο Φεστιβάλ OPEN NIGHTS είναι αφιερωμένο στη ΓΗ και πραγματοποιείται από τις 17 έως τις 27 Οκτωβρίου 2024. Το πλούσιο πρόγραμμά του περιλαμβάνει εικαστικά έργα, χορό, προβολές, μουσική, διαδραστικά projects, εργαστήρια και διαλέξεις.

Διοργανώνεται από την ομάδα OFF ART και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και έχει ως βάση τον Μύλο του Παππά, τον πρότυπο χώρο πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων στην καρδιά της πόλης, ενώ δράσεις του πραγματοποιούνται, επίσης, στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, το WISEDOG, το καφενείο «η ΓΗ», το «Μπαράκι του Μύλου» και «στο Περίπου».

Περισσότερες λεπτομέρειες για το φεστιβάλ και το αναλυτικό πρόγραμμα θα βρείτε εδώ:

https://www.opennightsfestival.com/

https://facebook.com/events/s/open-nights-festival-vol9/1246298129836614/