Πλησιάζει Καθαρά Δευτέρα και οι «Μαγειρικοί διάλογοι» προτείνουν μια σούπερ συνταγή για βελούδινη ταραμοσαλάτα που θα τη λατρέψετε μαζί με ένα κομμάτι σπιτικής λαγάνας και λαχταριστά τηγανητά καλαμαράκια!
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ταραμάς (70 γρ.)
Χυμός από 2 λεμόνια
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
6 φέτες ψωμί του τοστ (150 γρ. ψωμί)
Μισή κούπα ελαιόλαδο (125 ml )
Μισή κούπα ηλιέλαιο (125 ml)
Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και μόλις μαλακώσει το πιέζουμε ώστε να φύγει το περιττό νερό.
Στον πολυκόφτη (μούλτι) χτυπάμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον ταραμά και το χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Έπειτα προσθέτουμε το ψωμί και χτυπάμε μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Τέλος προσθέτουμε σταδιακά τα έλαια μέχρι να απορροφηθούν από το μίγμα.
pontosnews.gr