Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί της Αγιάς, καλούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε σύσκεψη την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις  8 το βράδυ στην ταβέρνα του Χατζάκου στην Αγιά.

Τα θέματα της σύσκεψης είναι ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την αποζημίωση από τον Daniel και η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το υποκατάστημα στην Αγιά.

“Σχετικά με την παράλογη και άδικη απόφαση της Κυβέρνησης και του ΕΛΓΑ να εξαιρέσουν την Αγιά από τις αποζημιώσεις του Daniel, με τις τόσες πολλές κινητοποιήσεις που έχουν γίνει, την στήριξη που έχουμε στο δίκαιο αίτημα μας από όλους τους φορείς, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συνεχίζουν να μην διορθώνουν αυτή την απόφαση. Το μόνο που ακούμε είναι υποσχέσεις αλλά δεσμεύσεις και ανακοινώσεις δεν υπάρχουν.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ακόμα και σε αυτές τις λίγες δηλώσεις που κατατέθηκαν στον ΕΛΓΑ για αποζημίωση από τις περυσινές πλημμύρες, τα πορίσματα του ΕΛΓΑ που βγήκαν είναι μηδενικά πετώντας έξω από την αποζημίωση τους Αγιώτες παραγωγούς. Εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να δικαιωθούμε και αυτό το κάνουμε ξεκάθαρο προς την ηγεσία του Υπουργείου που κωφεύει… σύντομα θα μας βρουν πάλι μπροστά τους ενωμένους και δυνατούς ώσπου να αρθεί η παράλογη απόφαση τους” αναφέρουν στην ανακοίνωση κάλεσμα οι αγρότες.

Αντικείμενο της σύσκεψης θα αποτελέσει και η απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το υποκατάστημα της στην Αγιά, γεγονός που αναγκάζει αγρότες, επαγγελματίες και συνολικά τους κάτοικους του Δήμου Αγιάς ” να πηγαίνουν στη Λάρισα για να εξυπηρετούνται στις συναλλαγές τους, τα δάνεια, τα ΑΔΑ κλπ επιβαρύνοντάς τους με επιπλέον έξοδα. Όμως υπάρχουν ηλικιωμένοι και άνθρωποι που δεν έχουν πρόσβαση η γνώση των ψηφιακών συναλλαγών που δεν θα μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε συναλλαγή και με δυσκολία μετακίνησης στην Λάρισα.

Το υποκατάστημα της Αγιάς έχει κερδοφόρο κύκλο εργασιών για την Τράπεζα, με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τζίρο, εξυπηρετεί χιλιάδες αγρότες, επαγγελματίες, συνταξιούχους, συνολικά όλο τον Δήμο αφού δεν υπάρχει άλλο υποκατάστημα της τράπεζας. Η Τράπεζα Πειραιώς βγάζει εκατομμύρια ευρώ κέρδη κάθε χρόνο και πάει να κλείσει ένα κερδοφόρο κατάστημα, που είναι και ιδιοκτησία της και δεν πληρώνει νοίκι, για να προσθέσει μερικές χιλιάδες ευρώ στα κέρδη της.

Η απόφαση της είναι αδικαιολόγητη και δείχνει την περιφρόνηση της προς τους πελάτες της στην Αγιά που την στηρίζουν χρόνια και από αυτούς δημιουργεί τα κέρδη της”, τονίζουν οι εκπρόσωποι των αγροτών στην Αγιά καλώντας και τους άλλους φορείς της Αγιάς σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διοίκηση της Τράπεζας στη Λάρισα, αλλά και σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Αγιά ενάντια στο κλείσιμο της.