Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης τιμήθηκε στο 2ο Σ.Δ.Ε. Λάρισας, με τη συμμετοχή εκπαιδευτών, εκπαιδευομένων και ποιητών.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, αναφέρθηκαν τα ιστορικά στοιχεία της καθιέρωσης του εορτασμού, η εκπαιδεύτρια του Γλωσσικού Γραμματισμού Σοφία Κιόρογλου, η οποία προσέγγισε με μία παρουσίαση την ποίηση από τη σκοπιά των ποιητών.
Μέσα από τους στίχους τους, το λήμμα του λεξικού και τις σκέψεις των εκπαιδευομένων, έγινε μία προσπάθεια απάντησης στην ερώτηση «τι είναι ποίηση;».
Η απάντηση αποδείχτηκε δύσκολο έργο, γι’ αυτό και ακολούθησε η προβολή ενός δίλεπτου αποσπάσματος της ταινίας «Η τίγρης και το χιόνι», στο οποίο ο καθηγητής Ρομπέρτο Μπενίνι εμπνέει τους φοιτητές του να γράψουν ποίηση, προσεγγίζοντάς την με έναν τρόπο αυθόρμητο και ευχάριστο.
Μετά την προβολή, οι εκπαιδευόμενοι μπόρεσαν πολύ πιο εύκολα να μιλήσουν για την ποίηση, ανακαλύπτοντας ότι η ποίηση βρίσκεται παντού, αρκεί να βλέπεις ό,τι κοιτάζεις.
Η παρουσίαση έκλεισε με την ομαδική κατασκευή ολιγόστιχων ποιημάτων από τους εκπαιδευόμενους, αλλά και την παρουσίαση ποιημάτων που έγραψαν στους θαλάμους τους.
Τέλος, παρουσιάστηκε ένα τραγούδι σε στίχους που έγραψε εκπαιδευόμενος του σχολείου μας σε προηγούμενο χώρο εγκλεισμού του.
Στο δεύτερο μέρος τον λόγο πήραν Λαρισαίοι ποιητές. Η ποιήτρια Ελένη Αναστασοπούλου μίλησε για τα αρχαιότερα είδη ποίησης διαβάζοντας απόσπασμα της Οδύσσειας και ενός δημοτικού τραγουδιού.
Η ποιήτρια Χρύσα Μαστοροδήμου διάβασε τα ποιήματά της «Ποίηση» και «Οι φίλοι» καθώς και το ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ «Αυτό είναι όλο».
Επίσης, η κ. Αναστασοπούλου διάβασε ποιήματα Χαικού από το ομώνυμο βιβλίο της και ο ποιητής Δημήτρης Αθανασέλος ποιήματα από την ποιητική συλλογή του «Το πρόσωπο εντός μου».
Στο τέλος, έγινε μια ανοιχτή και χρήσιμη συζήτηση ανάμεσα στους ποιητές και τους εκπαιδευόμενους για την ποίηση, την έμπνευση και την έκφραση στο χαρτί.