Μετά τις καταγγελίες του περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα για τα φωτοβολταϊκά σε γη υψηλής παραγωγικότητας και την ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή Βασίλη Κόκκαλη, ο τελευταίος έκανε σήμερα ένα σημαντικό βήμα για την διερεύνηση του τρόπου που δόθηκαν οι άδειες στον θεσσαλικό κάμπο τα τελευταία χρόνια, πηγαίνοντας στο εισαγγελέα Λάρισας.

Ο κ. Κόκκαλης, που είναι και αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ , μετά την μηνυτήρια αναφορά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Για να φτάσουμε σε αυτό το φαινόμενο υπάρχει κάποια εξήγηση κι αυτή είναι ότι δεν εφαρμόστηκε το χωροταξικό σχέδιο το οποίο είχε θεσμοθετηθεί με νόμο του 2016 και με την υπουργική απόφαση του τότε αναπληρωτή υπουργού περιβάλλοντος. Είχε υποχρέωση η Περιφερειακή Αρχή της Θεσσαλίας να οριοθετήσει την παραγωγική γη στη Θεσσαλία, κάτι το οποίο δεν έπραξε. Καλώ σήμερα τη νέα Περιφερειακή Αρχή να κάνει ό,τι δεν έκανε η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, να οριοθετήσει και να προστατέψει τη γη υψηλής παραγωγικότητας στη Θεσσαλία”.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr