Κυκλοφόρησε πρόσφατα στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Κέδρος η νέα ποιητική συλλογή του Λαρισαίου γιατρού και ποιητή Δημήτρη Π. Κρανιώτη με τίτλο "Ρυτίδες στον καφέ".

Πρόκειται για την ενδέκατη ποιητική συλλογή του, η οποία στις 64 σελίδες της περιέχει 52 ποιήματά του γραμμένα την τελευταία πενταετία.

Ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό στην ιατρική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ζει στη Λάρισα κι εργάζεται ως ιατρός ειδικός παθολόγος. Έχει εκδώσει 11 ποιητικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και μία ποιητική ανθολογία με 205 ποιητές από 65 χώρες. Ποιήματά του μεταφράστηκαν σε 36 γλώσσες και δημοσιεύθηκαν σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ποιητής σε σημαντικά Διεθνή Φεστιβάλ Ποίησης στο εξωτερικό. Το 2011 διοργάνωσε στη Λάρισα το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών και το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Ποίησης. Είναι Διδάκτωρ Λογοτεχνίας κι Ακαδημαϊκός στο εξωτερικό, Επικεφαλής της Επιτροπής  Συγγραφέων για την Ειρήνη του PEN Greece, αντιπρόσωπος του PEN Greece στη Λάρισα, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, του Παγκόσμιου Κινήματος Ποίησης (WPM) και των Ποιητών του Πλανήτη (POP).

Το βιβλίο "Ρυτίδες στον καφέ" του Δημήτρη Π. Κρανιώτη στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Κέδρος: https://www.kedros.gr/product/9366/rytides-ston-kafe.html