Για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, η Περιφέρεια Θεσσαλίας στρέφει το ενδιαφέρον της στην εφαρμοσμένη έρευνα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας και ο Αριστείδης Βούλγαρης, στέλεχος διαχειριστικής αρχής, ανακοινώθηκε η  πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ερευνητικά έργα ύψους 6 εκατ. ευρώ σε τομείς προτεραιότητας την αγροδιατροφή, τα φάρμακα και το περιβάλλον.

“Ο λόγος της σημερινής συνέντευξης αφορά την πρόσκληση που έχει βγει από τη διαχειριστική αρχή για την κατάθεση ερευνητικών προτάσεων, από ερευνητές και μέλη ΔΕΠ της Θεσσαλίας. Προτάσεις μέχρι 200.000 ευρώ, σε τομείς που αφορούν την ανταγωνιστικότητα της Θεσσαλίας, όπως η αγροδιατροφή, η υγεία και τα φάρμακα, το περιβάλλον, οι τεχνολογίες πληροφορικής.

Είναι η πρώτη φορά που βγαίνουν τέτοια προγράμματα μετά το 2010 και είναι η μόνη Περιφέρεια που δεν είχε βγάλει όλα αυτά τα χρόνια. Είναι μια πρωτοβουλία σημαντική για το Πανεπιστήμιο και τους ερευνητές. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό θα προσληφθούν 80 με 90 ερευνητές που θα δουλέψουν για δύο χρόνια και αυτό είναι το πιο σημαντικό” δήλωσε ο Περιφερειάρχης, Δημήτρης Κουρέτας.

“Χρηματοδοτούμε εφαρμοσμένη έρευνα με στόχο να βελτιώσουμε λίγο το “οικοσύστημα της καινοτομίας” της Θεσσαλίας, πάντα όμως με στόχευση στην ενίσχυση του παραγωγικού τομέα της Θεσσαλίας. Πρόκειται για μια εφαρμοσμένη έρευνα, η πρόσκληση είναι ανοιχτή για τον επόμενο μήνα”, τόνισε ο κ. Βούλγαρης.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr