«Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που είμαι σήμερα εδώ μαζί σας, στην ετήσια κοπή της πίτας του συλλόγου σας. Ως Σαρακατσάνος και ο ίδιος, έχοντας υπηρετήσει από τα μαθητικά μου χρόνια τις αξίες της διάδοσης του σαρακατσάνικου τρόπου ζωής , των ηθών , των πολιτιστικών παραδόσεων και κυρίως του σαρακατσάνικου πνεύματος που χαρακτηρίζεται από ελευθερία και υψηλό αίσθημα αγάπης και αφοσίωσης στην πατρίδα, αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση, διαπιστώνοντας για ακόμη μία φορά το σπουδαίο έργο που επιτελεί ο σύλλογός σας στη μεταλαμπάδευσή της πολιτισμικής μας κληρονομιάς στις νέες γενιές.»

Με αυτά τα λόγια απηύθυνε χαιρετισμό ο πρώην πρόεδρος της ΝΟ.ΔΕ. Λάρισας Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την ετήσια κοπή πίτας του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Επαρχίας Φαρσάλων «Το Τσελιγκάτο».

Ο κ. Καπετάνος συνομίλησε εκτενώς με τους Σαρακατσάνους και τους φίλους των Σαρακατσάνων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί το νέο πρόεδρο του Δ.Σ. του συλλόγου, Γιώργο Μπέη αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. για την εκλογή τους και κυρίως για τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλουν για τη διατήρηση της σαρακατσάνικης πολιτιστικής παράδοσης.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά, «στις μέρες μας είναι αξιέπαινο το γεγονός ότι νέοι άνθρωποι, σε πείσμα του σύγχρονου τρόπου ζωής και της γρήγορης και απαιτητικής καθημερινότητας, συνεχίζουν να είναι προσηλωμένοι στα ιδανικά και τις αξίες της πολιτιστικής μας παράδοσης, της κουλτούρας μας και της ιστορίας μας.»

Αμέσως μετά την κοπή της πίτας, ακολούθησε γλέντι με παραδοσιακούς σαρακατσάνικους χορούς.

Αποχωρώντας, ο Φαρσαλινός πολιτικός συνεχάρη τους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης ενώ αντάλλαξε ευχές με όλους τους παραβρισκόμενους για καλή χρονιά, ανανεώνοντας το ραντεβού μαζί τους για το άμεσο μέλλον.