Με ένα εξελιγμένο όπλο κατά του καρκίνου εξοπλίζεται το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς προχώρησε στην προμήθεια και εγκατάσταση υπερσύγχρονου ψηφιακού μαστογράφου. Όπως ανέφεραν ο πρόεδρος του νοσοκομείου Γρηγόρης Βλαχάκης και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης ήδη ο μαστογράφος λειτουργεί πιλοτικά και από την 1η Οκτωβρίου θα ξεινήσει η επίσημη λειτουργία του.

Παράλληλα η διοίκηση του ΓΝΛ προχώρησε και στην πρόσληψη ακτινολόγου στο ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου που θα λειτουργλήσει τον ψηφιοακό μαστογράφο και σήμερα έγινε η υπογραφή της σύμβασης για την ανάληψη των καθηκόντων της

Ο ψηφιακός μαστογράφος θα συμβάλλει στην πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού

*Παρουσία του Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. κ. Φώτιου Σερέτη και του Διευθυντή του Ακτινολογικού Τμήματος κ. Ευάγγελου Αλεξίου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γρηγόριος Βλαχάκης, προχώρησε στην ορκωμοσία της κ. ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΜΠΑΡΑ, η οποία διορίζεται σε θέση Επιμελήτριας Β΄ κλάδου ιατρών ΕΣΥ, ειδικότητας Ακτινολογίας.

Στη συνέχεια, ο Διοικητής της 5ης Υ.ΠΕ. κ. Φώτιος Σερέτης, επισκέφθηκε τον ανακαινισμένο χώρο του Μαστογράφου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Ακτινολογικού Τμήματος.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr