Συλλαλητήριο και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με βασικά αιτήματα την λήψη άμεσων μέτρων στήριξης και ανακούφισης των πλημμυροπαθών αλλά και την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με την συμμετοχή του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ και πλήθους φορέων και Σωματείων.
Ο αν. γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Φ. Παπανικολάου, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην απεργιακή συγκέντρωση έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα που αντιμετώπίζουν οι πλημμυροπαθείς σε όλη την Θεσσαλία και ζήτησε να ληφθεί μέριμνα για την αποζημίωση τους στο 100% της ζημιάς που έπαθαν και έκανε παράλληλα λόγο “για εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, του κρατικού μηχανισμού, της Περιφερειακής Αρχής και των Δημοτικών Αρχών”.
Οσον αφορά΄πα το νομοσχέδιο για τα εργασικά ο κ. Παπανικολάου υπογράμμισε ότι “την ώρα που ο λαός σε ολόκληρη την περιοχή της Θεσσαλίας και στην πόλη μας μετρά ακόμα τις πληγές του, η κυβέρνηση κατέθεσε στη βουλή το νέο αντεργατικό τερατούργημα. Με τους αγώνες μας δίνουμε την απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδότες που μας θέλουν σκλάβους. Δύναμή μας, είναι ο κοινός οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων μέσα από τα συνδικάτα τους”, Χαιρετισμό στην απεργιακή συγκέντρωση απηύθυναν ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας κ. Ρ. Μαρούδας και εκπρόσωπος του ν.τ. της ΑΔΕΔΥ Λάρισας, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά αφορά όχι μόνο τον ιδιωτικό αλλά και τον δημόσιο τομέα.
Στα αιτήματα της απεργιακής συγκέντρωσης περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων:
· Να αποσυρθεί το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης . Να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος, για 7ωρο-5νθημερο-35ωρο με κατάργηση των συμβάσεων ομηρίας. Προστασία και τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων. Υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.
· Να παρθούν τώρα μέτρα επιβίωσης(διαμονή, διατροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , διασφάλιση δημόσιας υγείας κα.)κι αποκατάστασης (απάντληση υδάτων, καθαρισμός χώρων κ.α) . Άμεσες διαδικασίες καταγραφής των ζημιών(οικίες, καταστήματα , υποδομές κα) και αποζημίωση στο 100%.
· Μέτρα οικονομικής ανακούφισης των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν, με τη χορήγηση έκτακτου βοηθήματος σε κάθε οικογένεια κ.α.