Άρθρο του Μιχάλη Κατρίνη, Βουλευτή Ηλείας και υποψήφιου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Στις 6 Οκτωβρίου το ΠΑΣΟΚ έχει μια τελευταία αλλά ιστορικών διαστάσεων ευκαιρία για να γίνει ο καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων, για να ανατρέψει τους σχεδιασμούς αυτών που το θέλουν μικρό για να συνεχίσει να κυβερνά ο κ. Μητσοτάκης.
Ο νέος Πρόεδρος πρέπει να μπορεί να κάνει ότι δεν έκανε ο σημερινός Πρόεδρος.
Για αυτό άλλωστε κάνουμε εκλογές και όχι για να μην αλλάξει τίποτα.
Ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει:
-Να ανοίξει το κόμμα, να γίνει κόμμα μελών, ενεργού συμμετοχής των πολιτών, να συνδεθεί το ΠΑΣΟΚ με τους παραγωγικούς φορείς και την κοινωνία. Αυτό θέλει ατελείωτη, κοπιώδη προσπάθεια, εξωστρέφεια.
-Να ασκήσει αντιπολίτευση, να γίνει το ΠΑΣΟΚ η αντιπολίτευση που δεν έχει αυτή τη στιγμή η χώρα. Η αντιπολίτευση ασκείται τεκμηριωμένα, ανυποχώρητα, με τόλμη να λες τα πράγματα με το όνομα τους.
-Να αναλάβει ανοιχτές πολιτικές πρωτοβουλίες για τη δημιουργία Μεγάλης Παράταξης. Το 12% δεν θα γίνει 40% μόνο και μόνο επειδή κάποιος λέει ότι θα νικήσει το Μητσοτάκη.
Σε ότι με αφορά, δεν έφυγα ποτέ από το ΠΑΣΟΚ. Έχω πλήρη συναίσθηση της πραγματικότητας και ξέρω ότι για να διεκδικήσει κανείς τη διακυβέρνηση της χώρας χρειάζονται μεγάλες πολιτικές πρωτοβουλίες αλλά κυρίως χρειάζεται να πείσεις ότι μπορείς να κάνεις αντιπολίτευση.
Γιατί σήμερα, είναι κυρίαρχη η αίσθηση ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση.
Οι υποψήφιοι Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, αντί να αυτοχαρακτηρίζονται, στα λόγια, ως Πρωθυπουργήσιμοι ή ως Πρωθυπουργοί εν αναμονή, θα πρέπει να πουν στον κόσμο πως και αν θα κάνουν πραγματική και ουσιαστική αντιπολίτευση.
Και είναι ευκαιρία, να απαντηθούν από τους πολίτες και μερικά εύλογα ερωτήματα:
Πως θα κάνει αντιπολίτευση κάποιος που είχε όχι μόνο την ευκαιρία αλλά και την εντολή των πολιτών και δεν το κατάφερε, κάτι που αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα;
Πώς θα κάνουν αντιπολίτευση κάποιοι που δεν μιλάνε για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, που φοβούνται να μιλήσουν για τα καρτέλ στην αγορά, για τις τράπεζες και τα funds, μήπως δυσαρεστήσουν τους οικονομικά ισχυρούς; Υπάρχει περίπτωση άσκησης αντιπολίτευσης δια της σιωπής;
Πώς θα κάνουν αντιπολίτευση όσοι έχουν συντηρητικές λογικές και απόψεις, που δεν διαφέρουν και πολύ από αυτές του κ. Μητσοτάκη;
Αν δεν είναι διατεθειμένος να συγκρουστεί κανείς με τους ισχυρούς και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, πώς θα υπερασπιστεί τους αδύναμους, πώς θα αγγίξει την καρδιά και την ψυχή τους, πως θα μιλήσει για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ;
Εγώ μπροστά σε όλα αυτά δεν μπορώ να κλείνω τα μάτια.
Η μεγάλη αλλαγή και ανατροπή θα έρθει όταν το ΠΑΣΟΚ γίνει η πραγματική αντιπολίτευση, αυτή που δεν θέλουν ο κ. Μητσοτάκης και τα συμφέροντα που τον στηρίζουν.
Όταν γίνει ξανά Κίνημα, όταν πει ξεκάθαρα με ποιους είναι και με ποιους δεν είναι.
Όταν μιλήσει για τα καρτέλ στην οικονομία, τα μεγάλα οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα που λεηλατούν το εισόδημα των πολιτών και την ίδια τη χώρα.

###