Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, διοργανώνουν εκδήλωση την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, στις 7μ.μ. στο "Χατζηγιάννειο" Πνευματικό Κέντρο Λάρισας , για την παρουσίαση του βιβλίου του συνταξιούχου δασκάλου Δημητρίου Κ. Καλογιάννη, με τον τίτλο: "Η ιστορία του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, μέσα από την εξέλιξη της νεοελληνικής εκπαίδευσης".

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: η Αικατερίνη Τσιούλκα, πτυχιούχος Ιστορίας, Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Νικόλαος Κοσμάνος, πρώην σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας "Κωνσταντίνος Κούμας" και σήμερα Διευθυντής του 23ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, ο Νικόλαος Παπαθεοδώρου, ιατρός, ιστοριοδίφης, συγγραφέας και συλλέκτης, και ο συγγραφέας του βιβλίου Δημήτριος Καλογιάννης.

Η εκδήλωση θα κλείσει με τραγούδια από μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ τάξης του Σχολείου. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Ελένη Ντούνα, πρώην Διευθύντρια του Σχολείου.
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.