Μαθητές από επαγγελματικά λύκεια της Ουγγαρίας, με ειδικότητα στις οικονομικές επιστήμες, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Τεμπών στο Μακρυχώρι, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus Plus.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Δημαρχείου, αποκτώντας σαφή εικόνα για τη δομή των υπηρεσιών του Δήμου και ιδιαίτερα των Οικονομικών Υπηρεσιών, καθώς και για τις συνθήκες εργασίας.

Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Δήμαρχο Τεμπών, κ. Γεώργιο Μανώλη, και τους υπαλλήλους του Δήμου. Κατά τη συζήτηση, ενημερώθηκαν για τις αναπτυξιακές υποδομές που υλοποιούνται σε ολόκληρη την περιοχή, καθώς και για τα τοπικά αξιοθέατα, τα μουσεία, τα επισκέψιμα οινοποιεία, τα 77 χιλιόμετρα πεζοπορικών μονοπατιών, τους αρχαιολογικούς χώρους και τους θρησκευτικούς προορισμούς του Δήμου Τεμπών κ.α.

Οι μαθητές απόλαυσαν τοπικές λιχουδιές, προσφορά τοπικών επιχειρήσεων.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος κ. Μανώλης ανέφερε:

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε σήμερα τους μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Ουγγαρία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus. Ως δημοτική αρχή, υποστηρίζουμε θερμά πρωτοβουλίες που ενισχύουν τη γνώση, την πολιτιστική ανταλλαγή και τη συνεργασία νέων από διαφορετικές χώρες. Αυτές οι ανταλλαγές είναι σημαντικά βήματα για την οικοδόμηση μιας κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας. Η παρουσία τους μας τιμά και είμαι σίγουρος πως αυτή η εμπειρία θα συμβάλει στη μακροχρόνια φιλία και συνεργασία των λαών μας. Εύχομαι καλή διαμονή και επιτυχίες στα μελλοντικά τους σχέδια.»