Τρία άτομα χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν οι πυροσβέστες με ειδικό κλιμακοφόρο όχημα από την πολυκατοικία, στην οποία εκδηλώθηκε πυρκαγιά, σήμερα το μεσημέρι, στην οδό Μανδηλαρά 24, στο κέντρο της Λάρισας

Η φωτιά ξεκίνησε από γραφείο που στεγάζεται στον 4ο όροφο και γρήγορα η πολυκατοικία “πνίγηκε” στους καπνούς. Ένοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια ζητώντας βοήθεια.

Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής, η οποία έφτασε στο σημείο με 11οχήματα και 21 άνδρες, για τον απεγκλωβισμό των ενοίκων που είχαν παγιδευτεί. Την επιχείρηση έκαναν ιδιαίτερα δύσκολη οι πυκνοί καπνοί.

Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν τρεις ενοίκους και ένα κατοικίδιο.

Επί τόπου βρίσκονταν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών και μάλιστα ένας 45χρονος χρειάστηκε ν να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων. Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και δεν εμπνέει ανησυχία.

Οι πυροσβέστες, μετά την κατάσβεση της φωτιά, πραγματοποίησαν ελέγχους σε όλα τα διαμερίσματα της εξαώροφης οικοδομής και αυτή την ώρα γίνονται εργασίες καθαρισμού, προκειμένου οι ένοικοι να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

ertnews.gr