Περίοπτη θέση στους σχεδιασµούς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων για την αξιοποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του έχουν, όπως έχει γράψει και παλιότερα η Agrenda, εµβληµατικά ακίνητα, σαν το κτήµα του τέως στο Τατόι, που προορίζεται για ερευνητικό κέντρο, οι παρακάρλιες εκτάσεις, που δεν αποκλείεται να δοθούν σε κτηνοτρόφους για παραγωγή ζωοτροφών, αλλά και η Αβερώφειος Σχολή Λάρισας.
Για την τελευταία, αναφέρουν πληροφορίες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επίσηµες ανακοινώσεις αναµένονται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Λάρισα, το διήµερο 10-11 Οκτωβρίου.
Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, τονίζουν κυβερνητικές πηγές, µαταιώθηκε προγραµµατισµένη σύσκεψη µε τοπικούς φορείς που επρόκειτο να πραγµατοποιηθεί παρουσία του υφυπουργού Βασίλη Κόκκαλη, την Παρασκευή 29 Σεπτεµβρίου στην πόλη, ούτως ώστε να αξιοποιηθεί επικοινωνιακά το «χαρτί» αξιοποίησης της Σχολής, από τον Αλέξη Τσίπρα, µετά από λίγες ηµέρες.
Σύµφωνα βέβαια µε τον κυβερνητικό σχεδιασµό, η Σχολή προβλέπεται να µετεξελιχθεί σ’ ένα πρότυπο εκπαιδευτικό κέντρο του πρωτογενούς τοµέα.
Για την αναβάθµισή της, οι εµπλεκόµενοι φορείς φέρεται να έχουν συµφωνήσει στην ανάγκη εκσυγχρονισµού των εγκαταστάσεών της και του περιβάλλοντος χώρου της. Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται επίσης η λειτουργία επιδεικτικών κέντρων µε προβολή την ιστορία και εξέλιξη των δραστηριοτήτων και των τεχνικών στη γεωργία και στην κτηνοτροφία, ενώ την ευθύνη των εκπαιδευτικών θα έχει ο ΕΛΓΟ, που θα συνεργάζεται µε το πανεπιστήµιο Θεσσαλίας.
Πολύ πιθανή θεωρείται, εν κατακλείδι η δηµιουργία Μουσείου Βάµβακος εντός της Αβερωφείου, καθώς επίσης και η ίδρυση ξέχωρης Σχολής Μελισσοκοµίας.
Μπίκας Αλέξανδρος agronews.gr