Εξαιρετικά δύσκολη φαίνεται πως διαμορφώνεται η χρονιά για το επιτραπέζιο σταφύλι ποικιλίας Crimson στο νομό Λάρισας, καθώς οι αναποδιές ήταν συνεχείς φέτος για τους παραγωγούς.

Σημειωτέον ότι στην περιοχή έχει συσταθεί και λειτουργεί η ομάδα παραγωγών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Επιτραπέζιου Σταφυλιού με έδρα στην Χάλκη.

Όπως δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο κ. Χρήστος Σιδερόπουλος, που μαζί με το γιο του καλλιεργούν σταφύλι Crimson εδώ και μερικά χρόνια: «η φετινή χρονιά είναι εξαιρετικά δύσκολη για τους παραγωγούς όλης της ομάδας, καθώς από τους παγετούς του περασμένου Μαρτίου επηρεάστηκαν τα μάτια, ενώ υπήρξαν και καψίματα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να οψιμίσει η παραγωγή, να μην μαζευτούν στα τέλη του Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου και στη συνέχεια να τα βρουν και οι τελευταίες βροχοπτώσεις αμάζευτα στη μεγάλη τους πλειοψηφία.

Ελάχιστα σταφύλια έχουν μαζευτεί, μέχρι την περασμένη Τετάρτη. Μετά έπιασαν οι βροχές που ήταν και έντονες και το προϊόν έχει σαφώς υποβαθμιστεί.

Τα Crimson είναι κυρίως εξαγώγιμα και πρέπει να είναι άριστα ποιοτικά. Δεν πρέπει να έχουν πάνω στον καρπό στίγματα, αλλά επίσης ο καρπός πρέπει να είναι ώριμος και με το κατάλληλο χρώμα».

Σύμφωνα τέλος με τον Χρήστο Σιδερόπουλο, τα περισσότερα σταφύλια δεν θα μαζευτούν καν κι ενώ οι τιμές παραγωγού κυμαίνονται μεταξύ 0,85 - 1,05 ευρώ το κιλό.

agrotypos.gr