Σαν μια καλή όσον αφορά την ποιότητα και την ποσότητα χαρακτηρίζεται η φετινή χρονιά για το σκληρό σιτάρι. Οι στρεμματικές αποδόσεις κυμάνθηκαν σε καλά επίπεδα.
Οι βροχές των τελευταίων ημερών δεν επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή, αφού στις περισσότερες περιοχές έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ο αλωνισμός (απομένουν κάποιες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα).
Η αγορά όμως παραμένει «παγωμένη» και οι παραγωγοί παραδίνουν το προϊόν με «ανοικτές τιμές» και με προκαταβολές που ξεκινούν από 10 λεπτά το κιλό και εκτιμήσεις για τιμή στα 16-17 λεπτά (κάτω από το ψυχολογικό όριο των 20 λεπτών).
Όπως αναφέρει ο αναφέρει ο παραγωγός Χρήστος Σιδερόπουλος μιλώντας στον ΑγροΤύπο, «φέτος η Λάρισα είχε πολύ καλή ποιότητα. Ωστόσο αυτή την εποχή η αγορά είναι «παγωμένη». Για τα καλής ποιότητας σιτηρά δίνουν τιμή μέχρι 17 λεπτά το κιλό. Το στοίχημα των παραγωγών είναι φέτος να καταφέρουν να ξεπεράσουν το «ψυχολογικό» όριο των 19 λεπτών το κιλό. Πάντως σε μεγάλο βαθμό η τιμή θα καθοριστεί και από την ζήτηση που θα έχει το ελληνικό σιτάρι από την Ιταλία, καθώς σε αυτή κατευθύνεται η πλειονότητα του προϊόντος. Αν το επόμενο διάστημα γίνουν εξαγωγές στην Ιταλία η τιμή εκτιμώ ότι μπορεί να φτάσει στα 20-22 λεπτά».